Celebrem el primer aniversari de Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès
2512
post-template-default,single,single-post,postid-2512,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Celebrem el primer aniversari de Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès

El dia 13 de novembre el nostre col•lectiu va complir el primer aniversari. Durant aquest any hem intentat ficar en pràctica tots aquells valors i objectius que vam exposar durant la nostra presentació al Mas de les Gralles de la Bisbal del Penedès.

Així doncs durant aquest any els tres sectors professionals que conformen el grup (productors, enòlegs/viticultors i cuiners) s’han unit ficant a la disposició els seus coneixements, experiències i eines per dur a terme aquestes activitats. Aquesta unió ens ha permès mostrar i donar a conèixer els productes en el seu origen, aprendre sobre la seva elaboració o producció, compartir les qualitats i virtuts culinàries, la promoció dels productes als restaurants com a receptors de gent d’arreu del país, experimentar el maridatge com una eina per incidir directament en els sentits quan degustem un plat, entre molts altres aspectes. Tot això ho hem treballat a través de les 6 jornades gastronòmiques dutes en un any a més d’altres activitats complementàries organitzades en aquests mesos.

Passat aquest any volem celebrar tota la feina feta conjuntament amb els nostres seguidors habituals per agraïr-los la seva confiança i participació però també donar l’oportunitat els que encara no ens coneixen de gaudir del que es produeix i cuina al Baix Penedès.

Per aquest motiu hem preparat una jornada per celebrar-ho, en el qual volem fer repàs de la feina feta fins ara per marcar-nos nous objectius, agrair lapadrinament del Sr. Xavier Mestres durant aquest any i presentar el nou padrí d’aquesta nova temporada amb noves idees i projectes, el cuiner i gastronònom Sr.Toni Massanés, actual director de la Fundació Alícia.

Toni_Massanes_int
Tanmateix la millor manera d’acabar la celebració és fent una experiència gastronòmica basada amb el producte, el maridatge i la cuina. Aquest acte serà un bon moment per aglutinar el potencial que té la nostra comarca i alhora fer partícips als assistents de les qualitats gastronòmiques que conformen el nostre territori. Per aquesta raó animem a tothom que aprofiti aquesta oportunitat per gaudir i tastar el Baix Penedès. A més, aquest tast tindrà com ingredient protagonista un dels productes que conformen el paisatge del Baix Penedès, la Garrofa.

garrofa 04

 

1er ANIVERSARI DE TERRA I TAULA, Unió de productors i cuiners del Baix Penedès

Data: 3 de desembre

Hora inici: 19:30h

Lloc: Celler Jané Ventura del Vendrell.  Carretera Calafell, 2, El Vendrell,

Informació : 977 66 01 18 (oficines Jané Ventura) / info@terraitaulacat

Preu: 20 € per persona  / Places limitades

Venta directa de tiquets: Al mateix celler o als restaurants del col·lectiu. Si ets de fora de la comarca envia’ns un correu electrònic a info@terraitaula.cat i et facilitarem la reserva a l’activitat.

Informació de l’acte:

– Parlaments dels integrants del col·lectiu Terra i Taula. Valoració i repàs de les activitats i experiències dutes a terme al llarg d’aquest primer any de vida.
–  Agraïment públic per l’apadriment del col·lectiu pel Sr. Xavier Mestres, reconegut cuiner del Baix Penedès.
– Presentació del nou padrí, el cuiner i gastrònom Sr.Toni Massanés, actual Director de la Fundació Alícia.
– Petita introducció a la garrofa com ingredient que conforma el paisatge del Baix Penedès i del mediterrani.
– Degustació de tastets elaborats amb productes del Baix Penedès i en què la garrofa serà l’ingredient protagonista. . Aquestes degustacions serán acompanyades amb maridatge dels vins dels col·lectius.  Tast dirigit pels cuiners, productors i enòlegs del col·lectiu.

– Maridatge musical dels productes i els plats que tastarem a càrrec del grup Avoi Jaçç Quartet i amb la col·laboració de l’Associació de Músics del Baix Penedès.

logo musics

Tastets amb garrofa i productes del Baix Penedès. Aquesta aniràn maridats amb vi i cava del col·lectiu.

·         Oli novell amb pa de pagès / Caramel d’oli d’oliva amb garrofa / Formatge de cabra amb garrofa

·         Escabetx fred de peix blau amb oli aromatitzat amb garrofa i vinagre Forvm

·         Xarrup de crema de remolatxa, escuma de formatge “Garrotxa” i pols de garrofa

·         Coca de recapte de garrofa, calçot i formatge tendre

·         Brotxeta de pollastre marinat amb oli de garrofa i arrebossada de Calçot en pols.

·         Mini hamburguesa de pa de garrofa, botifarra negra i brotons

·         Caneló de pasta fresca de garrofa farcit de bacallà i espinacs a la catalana

·         Pastís de formatge amb galeta cruixent de garrofagarrofer

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.