Participació al Tast Solidari per la Microtia amb Torclum i Terra i Taula
3933
post-template-default,single,single-post,postid-3933,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Participació al Tast Solidari per la Microtia amb Torclum i Terra i Taula

Estem molt contents que el tast solidari en el qual vam participar fos tot un èxit. Felicitar a Torclum per la gran iniciativa del tast i de la nova edició especial Ona en què els beneficis van destinats a la recerca mèdica. Si voleu col·laborar podeu trobar les ampolles al nostre restaurant.

A continuació trobareu l’article i les fotografies de l’acte extretes de la web de Terra i Taula.

Aquest passat divendres 15 de maig va tenir lloc al Centre Cívic del Cinema Iris el Tast solidari d’olis d’oliva per donar a conèixer i recaptar fons per la Microtia amb un centenar d’assistents.

IMG-20150515-WA0012

La iniciativa va ser impulsada pel Jordi i l’Ester de l’oli d’oliva verge Extra Torclum. Ara farà uns dos anys van ser pares de l’Ona, una nena maquíssima que va néixer amb un petit problema anomenat Microtia, una malformació congènita del pavelló auditiu, que normalment ve acompanyada per absència de canal auditiu (Atrèsia). Una mica desconeguda per tots ja que només apareix a un de cada 6000 naixements, rebent així molts pocs recursos per a la seva investigació. L’Associació AME (Asociación Microtia España) també ens han acompanyat per explicar-nos l’estat de les recerques mèdiques i alhora per fer pedagogia al voltant de la Microtia gràcies a l’aportació de dos dels seus membres d’aquesta Assosiació, Agatà Gelabertó (Presidenta) i Rafa Hinojosa.

IMG_20150516_013124

Des del col·lectiu de Terra i Taula ens hem volgut sumar a la iniciativa solidària de Torclum i hem donat tot el suport i col·laboració en aquesta tast solidari en què tots els beneficis seran destinats a la recerca mèdica de la Microtia.

IMG_20150515_202629

A més aquest acte ha servit per presentar una edició especial d’oli d’oliva anomenada “Ona”  en què tots els beneficis de la venta d’aquesta ampolles també anirà destinada amb també a la recerca mèdica. Els assistents han pogut comprar les primeres ampolles d’oliva d’oliva verge extra Ona-Torclum totalment numerades, amb un disseny únic i solidari. A partir d’ara tothom que les vulgui adquirir ho podrà fer a través de Torclum, la seva botiga online o físicament als restaurants del nostre col·lectiu.

ampolla_500ml_premium_ona

Desprès de la petita xerrada sobre la Microtia i la presentació d’aquesta edició especial en Jordi Pascual ha fet una petita xerrada sobre l’oli d’oliva, les tipologies d’olis que trobem i les seves qualitats. Tot seguit, s’ha procedit a fer el tast d’oli verge extra sobre unes torrades de pa. Els cuiners del nostre col·lectiu s’han volgut sumar a la festa solidària i han preparat quatre degustacions salades i dolces en què l’oli era protagonista.

IMG_20150515_202525

– Ravioli transparent d’Almadroc i oli Torclum i pa cruixent de fajol i tinta – Jordi Guillem del Restaurant de Lo Mam)

– Sopa de tomàquet, oli d’oliva i romaní – Josep Pascuall del Restaurant Ull de Llebre (Bisbal del Penedès)

– OLEO, la nostra galeta d’oli – Cinthia Branco i David Vernet del Restaurant Vell Papiol ( Calafell)

– Cake de cítrics i oli – Oriol Rossell de L’Obrador Pastissers (El Vendrell)

IMG_20150515_202355

El col·lectiu Terra i Taula volem felicitar la gran iniciativa duta a terme per Torclum per aquesta raó ens hem involucrat per donar a conèixer la Microtia i l’Associació AME. També volem agrair a tots els integrants que han col·laborat i han fet possible l’èxit de la jornada i finalment un agraïment molt especial a tots els assistents demostrant una vegada més que al Baix Penedès i Calafell som gent solidària.

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.