Terra ibèrica 2015 – Taller de cuina iber
4058
post-template-default,single,single-post,postid-4058,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24217

Terra ibèrica 2015 – Taller de cuina iber

Aquest estiu torna de nou ‘Terra Ibèrica’, el festival de divulgació del món ibèric que té com a eix principal la Ciutadella Ibèrica.

Si vols aprendre una part important de la nostra història, gaudint al mateix temps de nombroses activitats preparades per a tu, no deixis de participar en els actes de Terra Ibèrica. Podeu trobar tota la informació al pdf del Festival.

Tot i així volem fer èmfasi en una de les activitats en què participem com a cuiners. Aquesta és un taller basat en cuina antiga que durem a terme a costat d’un arqueòleg de la Ciutadella. Aquest taller esta preparat per aprendre i conèixer els ingredients i elaboracions dels ibers però tanmateix per aplicar aquests ingredients i tècniques a la vostra cuina i sorprendre als vostres convidats amb un sopar iber. Que aprendrem a fer i que tastarem? Aquesta activitat ho farem conjuntament amb la Ciutadella ibèrica i concretament amb l’arqueòloga Georgina Castells que anirà explicant i relacionant els ingredients i els plats amb els ibers per conèixer i aprendre i situar-nos amb la gastronomia i la alimentació dels Cossetans.

Taller de cuina iber Dimarts 28 de juliol a les 18h

– Vi d’espècies. Enriquirem un vi amb espècies ibers i quedarà com a resultat un vi aromatitzat del tot més atractiu per aquest estiu.

– Pa d’espelta

– Coca freda feta de cereals, porro, ceba i alls tendres. Dues versions una de carn i una de peix.

– La tècnica de l’escabetx. Un mètode de conservació de la cuina antiga que esdevé un plat d’estiu fred.

– Garum d’anxoves adaptada als temps.

– Els cereals i la seva cocció. Espelta, ordi, civada, mill,… Tots aquests cereals els tastarem i aplicarem 3 degustacions:

Durant el taller us recordo que vam tastar tres combinacions:

– Amanida de mill amb canonge, anxoves i garum

– Espelta cremosa amb verdures.

– Ordi amb verdures i herbes aromàtiques.

– Dolços amb un pastís a base de mató de cabra amb pastes de mel tipus Bazyma

Totes aquestes elabotacions les farem in-situ a l’aula de Cuina del Centre Civic de la Platja de Calafell el proper dimarts 28 de juliol a les 18h. El preu és de 12€ i inclou el taller i les degustacions dels plats elaborats per cadascun dels integrants.

Per més informació i reserva la vostra plaça us podem ficar en contacte amb nosaltres o fer la reserva directament als organitzadors

Telèfon: 977 694 683
Correu electrònic: calafellhistoric@calafell.org

carrtell festival iber

 

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.