Vell Papiol | Cata de Vinos Sauvignon Blanc del Mundo
3591
post-template-default,single,single-post,postid-3591,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Cata de Vinos Sauvignon Blanc del Mundo

esquema aromes i vi

Nueva actividad relaciona con el vino en el restaurante. En esta edición queremos hacer una cata de vinos de la variedad Sauvignon blanco de todo el mundo y de continentes diferentes para poder conocer estilos o terruños diferentes que harán que un vino de la misma variedad convierta totalmente diferente.

El próximo sábado 21 de febrero a las 18: 30h os proponemos una cata comparativos de vinos Sauvignon Blanc de diversas partes del mundo.
Como en todas nuestras actividades las catas pretenden ser una actividad para disfrutar del vino pero también para conocer y aprender sobre el vino, las zonas, su cata y todo lo que hay detrás de cada copa.

Esquema de la actividad:

Breve introducción a la variedad Sauvignon blanco.

Análisis de las regiones vinícolas que probaremos:
2 Vinos Catalanes (1 del Baix Penedès)
1 PoullyFumé del Loire (Francia)
1 Sâo Joaquín (Brasil) Estilo Americano
1 Nelson (Nueva Zelanda)
–  Cata a ciegas de los vinos: Cata dirigido los 5 vinos. Sabremos averiguar de qué zona se cada uno después de conocer las características de la tierra, elaboración o clima de cada una de las zonas?
Destapado de la etiqueta y resultados.

2015-02-16 00.51.30

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.