DotCherna

Amb aquest article encetem una nova categoría, productes.

Us presentem aquest peix anomenat dot (txerna, nero de fons) de 6,150gr. Ha estat adquirit avui a la llotja de pescadors de Vilanova i la Geltrú.

El dot és potser un peix poc conegut ja que no és molt abundant. Posiblement coneixereu més un peix de la mateixa familia que s’anomena nero. Aquest és de color mes marronós i brillant,  en contra, el dot com podeu veure a la foto és totalment gris. El seu habitat són els fons rocosos i arenosos entre 40 i 450 metres. Es captura amb palangres, llences i, ocasionalment, amb arrossegament.

Té un gran valor culinari per la qualitat de la seva carn. Aquesta és blanca amb un gust suau i refinat, i amb poques espines.

Us recomanem que vingueu a tastar-lo al forn amb patates.


Con este artículo iniciamos una nueva categoría, productos.

Os presentamos este pez llamado cherna  de 6,150 gr. Ha sido adquirido hoy en la lonja de pescadores de Vilanova i la Geltrú

La cherna es quizás un pez poco conocido. Posiblemente conoceréis más un pez de la misma familia que se llama mero. Este es de color marrón brillante, en contra, la cherna como podéis ver en la foto es totalmente gris. Su hábitat son los fondos rocosos y arenosos entre 40 y 450 metros. Se captura con palangres, tiras y, ocasionalmente, en arrastre.
Tiene un gran valor culinario por la calidad de su carne. Esta es blanca con un sabor suave y refinado, y con pocas espinas.

Os recomiendo que vengáis a probarlo al horno con patatas.


David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.