DotCherna

Amb aquest article encetem una nova categoría, productes.

Us presentem aquest peix anomenat dot (txerna, nero de fons) de 6,150gr. Ha estat adquirit avui a la llotja de pescadors de Vilanova i la Geltrú.

El dot és potser un peix poc conegut ja que no és molt abundant. Posiblement coneixereu més un peix de la mateixa familia que s’anomena nero. Aquest és de color mes marronós i brillant,  en contra, el dot com podeu veure a la foto és totalment gris. El seu habitat són els fons rocosos i arenosos entre 40 i 450 metres. Es captura amb palangres, llences i, ocasionalment, amb arrossegament.

Té un gran valor culinari per la qualitat de la seva carn. Aquesta és blanca amb un gust suau i refinat, i amb poques espines.

Us recomanem que vingueu a tastar-lo al forn amb patates.


Con este artículo iniciamos una nueva categoría, productos.

Os presentamos este pez llamado cherna  de 6,150 gr. Ha sido adquirido hoy en la lonja de pescadores de Vilanova i la Geltrú

La cherna es quizás un pez poco conocido. Posiblemente conoceréis más un pez de la misma familia que se llama mero. Este es de color marrón brillante, en contra, la cherna como podéis ver en la foto es totalmente gris. Su hábitat son los fondos rocosos y arenosos entre 40 y 450 metros. Se captura con palangres, tiras y, ocasionalmente, en arrastre.
Tiene un gran valor culinario por la calidad de su carne. Esta es blanca con un sabor suave y refinado, y con pocas espinas.

Os recomiendo que vengáis a probarlo al horno con patatas.


David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada