Vell Papiol | Gewürztraminer de Viñas del Vero Gewürztraminer de Viñas del Vero
287
post-template-default,single,single-post,postid-287,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Gewürztraminer de Viñas del Vero Gewürztraminer de Viñas del Vero

Aquesta setmana parlarem d’un vi de la D.O. Somontano;

Viñas del Vero – Gewürztraminer

Bodega: Viñas del Vero (Barbastro, Huesca)
D.O.: Somontano
Varietat: 100% Gewürztraminer
Graduació: 13%
Any: 2010

Aquest vi jove està elaborat a partir d’una maceració en fred amb el raïm acabat de collir.

La peculiaritat d’aquest vi és el raïm Gewürztraminer. Originaria d’Alsàcia, aquesta varietat s’ha aconseguit adaptar molt bé a tres Denominacions d’Origen (Bierzo, Penedès i Somontano). El seu prefix “gewürz-“ significa picant, ja que els vins resultants són alcohòlics, picants, persistents, poc àcids, frescos i lleugers.

Gewürztraminer de Viñas del Vero és un vi molt fresc, amb moltes notes tan en nas com en boca de flors. Destacar la seva lleugeresa i frescor amb un toc final especiat.

Aquest vi acompanyarà molt bé amb algunes amanides de la nostra carta que tenim al llarg de la temporada. Bàsicament aquelles que elaborem amb formatges com la de cabra gratinat, farcell de camembert i xampinyons, etc. També amb amanides que contenen producte de l’ànec com la de fetge mi-cuit d’elaboració pròpia.
També combinaran molt bé amb qualsevol peix blanc i marisc de la nostra carta.Esta semana hablaremos de un vino de la D.O. Somontano;

Viñas del Vero – Gewürztraminer
Bodega: Viñas del Vero (Barbastro, Huesca)
D.O.: Somontano
Variedad: 100% Gewürztraminer
Graduación: 13%
Año: 2010

Este vino joven está elaborado a partir de una maceración en frío con la uva recién cosechada.
La peculiaridad de este vino es la uva Gewürztraminer. Originaria de Alsacia, esta variedad se ha conseguido adaptar muy bien a tres Denominaciones de Origen (Bierzo, Penedés y Somontano). Su prefijo “gewürz-” significa picante, ya que los vinos resultantes son alcohólicos, picantes, persistentes, poco ácidos, frescos y ligeros.

Gewürztraminer de Viñas del Vero es un vino muy fresco, con muchas notas tanto en nariz como en boca de flores. Destacar su ligereza y frescura con un toque final especiado.

Este vino acompañara muy bien con algunas ensaladas de nuestra carta que tenemos a lo largo de la temporada. Básicamente aquellas que elaboramos con quesos como la de cabra gratinado, fardo de camembert y champiñones, etc. También con ensaladas que contienen producto del pato como la de hígado mi-cuit de elaboración propia.
También combinarán muy bien con cualquier pescado blanco y marisco de nuestra carta.

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.