Llagostí de platjaLangostino de playa

Aquesta setmana volem donar èmfasi al llagostí de la llotja de Vilanova i la Geltrú.

Com podem veure a la foto, en aquest cas estan fets a la sal. Aquest tipus de cocció dona resultat a un gust totalment natural i conservant tota l’essència del producte.

Evidentment, una bona manera de degustar-los és simplement a la planxa i a la brasa.

Tanmateix, si voleu també els podreu trobar saltejats al Calvados. És un plat clàssic del nostre restaurant que molts clients els demaneu quan disposem del producte. La base d’aquest plat són els llagostins amb la cua pelada i saltejats amb escalunyes, uns brins de safrà i el Calvados flamejat.

Si no coneixeu aquest licor, el Calvados és un destil·lat de sidra que s’elabora amb denominació d’origen protegida a Normandia (França).

 Finalment, voldria parlar d’algunes característiques dels llagostins,

El llagostí moltes vegades hi podem trobar sorra al cap o fins i tot en la tripa, això és degut perquè aquest crustaci passa bona part del dia sota la sorra.

On hi ha més concentracions de població és a prop de les desembocadures de rius, per això potser les denominacions amb més fama és el llagostí de Sant Carles de la Rapità o el de Vinaròs. Però es poden pescar amb tremall en qualssevol lloc del litoral on hi trobin aliment amb abundància.

Per últim, voldria afegir el temps de cocció en el cas que preferiu cuinar-los bullits. Recordeu que per bullir qualssevol marisc o crustaci l’aigua ha de tenir un punt fort de sal (uns 60 gr de sal per litre) i coure’ls durant 2 minuts en el cas dels grans i 1 minut i 30 seg en el cas dels mitjans.

Si voleu veure'ls la Joana us obrirà la crosta de sal a la sala del restaurant

Esta semana queremos dar énfasis al langostino de la lonja de Vilanova i la Geltrú.

Como podemos ver en la foto, en este caso están hechos a la sal. Este tipo de cocción da resultado a un gusto totalmente natural y conserva toda la esencia del producto.
Evidentemente, una buena manera de degustarlos es simplemente a la plancha y a la brasa.

Sin embargo, si lo deseais también los podréis encontrar salteados al Calvados. Es un plato clásico de nuestro restaurante que muchos clientes lo piden cuando disponemos del producto. La base de este plato son los langostinos con la cola pelada y salteados con chalotas, unas hebras de azafrán y el Calvados flameado.
Si no conoce este licor, el Calvados es un destilado de sidra que se elabora con denominación de origen protegida en Normandía (Francia).

Finalmente, quisiera hablar de algunas características de los langostinos,
El langostino muchas veces le podemos encontrar arena en la cabeza o incluso en la tripa, esto es debido porque este crustáceo pasa buena parte del día bajo la arena.

Donde hay más concentraciones de población es cerca de las desembocaduras de ríos, por eso quizás las denominaciones con más fama es el langostino de Sant Carles de la Rapita o de Vinaròs. Pero se pueden pescar con “trasmall” en cualquier lugar del litoral donde encuentren alimento en abundancia.

Por último, quisiera añadir el tiempo de cocción en el caso de que prefiera cocinarlos hervidos. Recuerde que para hervir cualesquier marisco o crustáceo el agua debe tener un punto fuerte de sal (unos 60 gr de sal por litro) y cocerlos durante 2 minutos en el caso de los grandes y 1 minuto y 30 segundos en el caso de los medianos.

Si quieres verlos Joana os abrirá la costra de sal en la sala del restaurante

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.