Llagostí de platjaLangostino de playa

Aquesta setmana volem donar èmfasi al llagostí de la llotja de Vilanova i la Geltrú.

Com podem veure a la foto, en aquest cas estan fets a la sal. Aquest tipus de cocció dona resultat a un gust totalment natural i conservant tota l’essència del producte.

Evidentment, una bona manera de degustar-los és simplement a la planxa i a la brasa.

Tanmateix, si voleu també els podreu trobar saltejats al Calvados. És un plat clàssic del nostre restaurant que molts clients els demaneu quan disposem del producte. La base d’aquest plat són els llagostins amb la cua pelada i saltejats amb escalunyes, uns brins de safrà i el Calvados flamejat.

Si no coneixeu aquest licor, el Calvados és un destil·lat de sidra que s’elabora amb denominació d’origen protegida a Normandia (França).

 Finalment, voldria parlar d’algunes característiques dels llagostins,

El llagostí moltes vegades hi podem trobar sorra al cap o fins i tot en la tripa, això és degut perquè aquest crustaci passa bona part del dia sota la sorra.

On hi ha més concentracions de població és a prop de les desembocadures de rius, per això potser les denominacions amb més fama és el llagostí de Sant Carles de la Rapità o el de Vinaròs. Però es poden pescar amb tremall en qualssevol lloc del litoral on hi trobin aliment amb abundància.

Per últim, voldria afegir el temps de cocció en el cas que preferiu cuinar-los bullits. Recordeu que per bullir qualssevol marisc o crustaci l’aigua ha de tenir un punt fort de sal (uns 60 gr de sal per litre) i coure’ls durant 2 minuts en el cas dels grans i 1 minut i 30 seg en el cas dels mitjans.

Si voleu veure'ls la Joana us obrirà la crosta de sal a la sala del restaurant

Esta semana queremos dar énfasis al langostino de la lonja de Vilanova i la Geltrú.

Como podemos ver en la foto, en este caso están hechos a la sal. Este tipo de cocción da resultado a un gusto totalmente natural y conserva toda la esencia del producto.
Evidentemente, una buena manera de degustarlos es simplemente a la plancha y a la brasa.

Sin embargo, si lo deseais también los podréis encontrar salteados al Calvados. Es un plato clásico de nuestro restaurante que muchos clientes lo piden cuando disponemos del producto. La base de este plato son los langostinos con la cola pelada y salteados con chalotas, unas hebras de azafrán y el Calvados flameado.
Si no conoce este licor, el Calvados es un destilado de sidra que se elabora con denominación de origen protegida en Normandía (Francia).

Finalmente, quisiera hablar de algunas características de los langostinos,
El langostino muchas veces le podemos encontrar arena en la cabeza o incluso en la tripa, esto es debido porque este crustáceo pasa buena parte del día bajo la arena.

Donde hay más concentraciones de población es cerca de las desembocaduras de ríos, por eso quizás las denominaciones con más fama es el langostino de Sant Carles de la Rapita o de Vinaròs. Pero se pueden pescar con “trasmall” en cualquier lugar del litoral donde encuentren alimento en abundancia.

Por último, quisiera añadir el tiempo de cocción en el caso de que prefiera cocinarlos hervidos. Recuerde que para hervir cualesquier marisco o crustáceo el agua debe tener un punto fuerte de sal (unos 60 gr de sal por litro) y cocerlos durante 2 minutos en el caso de los grandes y 1 minuto y 30 segundos en el caso de los medianos.

Si quieres verlos Joana os abrirá la costra de sal en la sala del restaurante

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.