Auca de la RatafiaAuca de la Ratafia

Aquesta setmana vaig visitar Olot i la comarca de la Garrotxa. Després d’aprovisionar-me de Ratafia per futures receptes, vaig aconseguir aquesta petita Auca on s’explica el procès de la Ratafia Russet.

Esta semana visité Olot y la comarca de Garrotxa. Después de aprovisionarme de Ratafia para futuras recetas, también encontré esta Auca de la Ratafia Russet.

 1. Auca de una bebida cada día más conocida
 2. En junio ya no hace frío y sale de casa Russet.
 3. Alejándose hacia el norte, nueces y hierbas va a buscar.
 4. Subido arriba de un  nogal, de nueces verdes llena el cesto.
 5. Recoge camomila, hisopo y maria luisa.
 6. Tan aficionado está que no tiene hora para regresar.
 7. A la mañana siguiente en un mortero aplasta los frutos del nogal.
 8. Todo lo del bosque, picado y a la garrafa.
 9. Al preparado finalmente le añade aguardiente.
 10. 40 días de espera al sol y a la serena.
 11. Después de macerada la infusión será colada.
 12. I ahora Russet satisfecho os deja probar el que ha hecho.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.