Ruta del XatóRuta del Xató

Aquest dijous es va donar et tret de sortida a la Ruta del Xató 2011-2012.
Enguany es celebra 15ª edició d’aquesta ruta gastronòmica de promoció d’aquesta amanida d’hivern tan característica del Penedès i Garraf.

Al llarg de tots aquests anys la ruta ha esdevingut un referent en el turisme gastronòmic a Catalunya. La guia de restaurants es complementa amb rutes per conèixer el patrimoni natural i cultural dels municipis col•laboradors. Al mateix temps, els cellers de la zona ofereixen rutes enoturístiques per aprofundir sobre els vins amb la DO Penedès i DO Cava.

Aquest any l’ambaixador de la ruta és Joan Roca, chef d”El Celler de Can Roca”. Aquest prestigiós cuiner serà l’encarregat de promocionar e internacionalitzar aquest plat tan nostrat.

Per part nostre, ja podeu trobar el tradicional plat de Xató a la nostra carta i menú durant els mesos que duri la Ruta.
En els propers dies us farem un article sobre el Xató, però us recordem que nosaltres servim aquesta amanida d’escarola amb salsa xató, ceba tendra, bacallà, tonyina, anxoves, olives arbequines i negres.
Bona Xatonada!

Este jueves se dio inicio a la Ruta del Xató 2011-2012.
Este año se celebra 15 ª edición de esta ruta gastronómica de promoción de esta ensalada de invierno tan característica del Penedès y Garraf.

A lo largo de todos estos años la ruta se ha convertido en un referente en el turismo gastronómico en Cataluña. La guía de restaurantes se complementa con rutas para conocer el patrimonio natural y cultural de los municipios colaboradores. Al mismo tiempo, las bodegas de la zona ofrecen rutas enoturísticas para profundizar sobre los vinos con la DO Penedès y DO Cava.

Este año el embajador de la ruta es Joan Roca, chef de “El Celler de Can Roca”. Este prestigioso cocinero será el encargado de promocionar e internacionalizar este plato tan típico de nuestra tierra

Por nuestra parte, ya podéis encontrar el tradicional plato de Xató en nuestra carta y menú.
En los próximos días os haremos un artículo sobre el Xató, pero os recordamos que nosotros servimos esta ensalada de escarola con salsa xató, cebolla tierna, bacalao, atún, anchoas, aceitunas arbequinas y negras.
Buena Xatonada!

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.