Carreu amb herbes del Pirineu i Blau del NétCarreu con hierbas del Pirineo y Azul del Nét

Per primer cop en aquest bloc us recomanem dos formatges artesanals de Catalunya. Remarcar que dins de la nostra carta de postres trobareu una carta de formatges catalans, de l’estat i de l’estranger on hi ha representats diferents tipus de llet, elaboracions i singularitats diferents.

El Carreu és un formatge elaborat amb llet crua d’ovella i coagulat amb quall d’origen animal. En l’emmotllat la pasta no es premsa, sinó que es deixa escorre aproximadament un dia. Durant la maduració s’afegeix fong blanc (penicil·lilum candidum) que esdevé una crosta florida i blanca. A més, en aquest formatge la crosta esta arrebossada amb herbes del Pirineu (farigola, romaní, sajolida i orenga). Després de tot el procès aquest formatge esdevé suau i tou que es fon un cop el tastem en boca. De ben segur, en els propers mesos us seguirem oferint altres gammes d’aquesta formatgeria.

Carreu amb herbes del Pirineu de la formatgeria Mas d'Eroles - Adrall (Alt Urgell)

Blau del Nét és un formatge elaborat amb llet crua d’ovella en el que s’hi afegeix penicillium Roqueforti, produint la floridura que acompanyara durant la maduració del formatge. El resultat final és un formatge blanquinós amb vetes blaves de floridura. En boca és un formatge cremós amb un toc picant característic dels formatges blaus.

Blau del Nét de la formatgeria Camps - Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell)

Por primera vez en este blog os recomendamos dos quesos artesanales de Cataluña. Remarcar que dentro de nuestra carta de postres encontrará una carta de quesos catalanes, del estado y del extranjero donde están representados diferentes tipos de leche, elaboraciones y singularidades diferentes.

El Carreu es un queso elaborado con leche cruda de oveja y coagulado con cuajo de origen animado. En el moldeado la pasta no se prensa, sino que se deja escurrir aproximadamente un día. Durante la maduración se añade hongo blanco (penicil·lilum candidum) que se convierte en una costra florida y blanca. Además, en este queso la corteza está rebozada con hierbas del Pirineo (tomillo, romero, ajedrea y orégano). Después de todo el proceso este queso se convierte en suave y blando que se funde una vez el probamos en boca. Bien seguro, en los próximos meses os seguiremos ofreciendo otras gamas de esta quesería.

Carreu con hierbas del Pirineo de la Quesería "Mas d'Eroles" - Adrall (Alt Ugell)

Blau del Nét es un queso elaborado con leche cruda de oveja en el que se añade penicillium roquefort, produciendo el moho que acompañara durante la maduración del queso. El resultado final es un queso blanquecino con vetas azules de moho. En boca es un queso cremoso con un toque picante característico de los quesos azules.

Azul del Nét de la queseria Camps - Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell)

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.