Rèmol empetxinat i bonítolRodaballo y bonito

Aquesta setmana us resaltem aquestes peces adquirides a la llotja de Vilanova i la Geltrú.

 

Rèmol empetxinat salvatge o "rodaballo" (3,500kg)

Voldria fer incís en la diferència del rèmol i el rèmol empetxinat o rodaballo. La diferència és principalment en la seva carn, el rèmol empetxinat és més gustòs i de forta consistència.
Per identicar-los el rèmol empetxinat té la part superior plena de bonys, a més d’absència d’escames . En el cas del rèmol, al passar la mà sobre la seva espatlla és totalment fina i amb petites escames.

Bonítol del mediterrani

Els podeu tastar amb,

Rèmol empetxinat a l’all cremat de Calafell.  Un suquet de peix típic de pescadors.

Bonítol del Mediterrani a la donostia. Filets de bonítol al forn amb all i bitxo regat amb vinagre de vi Cabernet Sauvignon.

A part, també trobareu orades, llobarros, Gall de Sant Pere, Cues de rap de platja,… Podeu consultar la resta a l’apartat de les recomanacions.

 

Esta semana os resaltamos estas piezas adquiridas en la lonja de Vilanova i la Geltrú.

Rodaballo salvaje (3,500kg)

Quisiera hacer hincapié en la diferencia del rodaballo y el rémol. La diferencia es principalmente en su carne, el rodaballo es más sabroso y de fuerte consistencia.
Para identicarlo a simple vista, el rodaballo tiene la parte superior llena de bultos, además de ausencia de escamas. En el caso del rémol, al pasar la mano sobre su espalda es totalmente fina y con pequeñas escamas.

Bonito del mediterraneo

Se pueden probar con,

Rodaballo al “all cremat” de Calafell. Un suquet de pescado típico de pescadores.

Bonito del Mediterráneo a la donostia. Filetes de bonito al horno con ajo y guindilla regado con vinagre de vino Cabernet Sauvignon.

Aparte, también encontrará doradas, lubinas, Gallo de San Pedro, Colas de rape de playa, etc.  Podéis consultar el resto en el apartado de las recomendaciones.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.