Jornades gastronòmiques del XatóJornadas gastronómicas del Xató

Des d’avui 20 de febrer fins el 4 de març Calafell inicia les primeres jornades gastronòmiques del Xató. Deu restaurants de Calafell (adherits a la Ruta del Xató) us proposem un menú gastronòmic com a protagonista estrella el Xató.

La cloenda serà el 4 de març a la plaça del port de Segur on tindrà lloc la Xatonada popular. Aquest dia podreu trobar una gran oferta lúdica i gastronòmica. Hi ha organitzat un taller infantil, una fira de productes artesanals, una trobada d’intercanvi de plaques de cava i un espai de tast de Xató elaborat per quatre restaurants del municipi. A més, al mateix dia es donarà l’oportunitat de fer una ruta a peu pel patrimoni de Calafell. Més informació a la web del Patronat de Turisme de Calafell.

Per últim, destacar que les 10 primeres persones en fer un menú rebrà una entrada gratuïta per visitar el patrimoni de Calafell (Castell de Santa Creu, Ciutadella Ibèrica i Casa-Museu Carlos Barral).

La nostra proposta per les jornades és la següent:

Com aperitiu, les tres textures de Xató,

Piruleta de bacallà en tempura i pols de nyores
Panet d’olives negres farcit de crema d’anxoves
Cruixent de tonyina amb praliné salat d’ametlla i avellana

Continuem amb l’amanida d’hivern per excel·lència,

El tradicional Xató Vell Papiol

I de segon,

Rapets de platja amb gambes al suquet de nyores
o
Cuixa de cabrit farcida de fruites seques  i salsa d’herbes fresques

I de postres,

Pastís de garrofes amb mató de cabra del Penedès i encenalls de mel
o
Flam de Ratafia amb crumble de nous i gelat de nata de la Vall d’Ulzama

Cafè acompanyat amb Petit fours / Vi de DO Penedès

35 euros (iva inclosa)

Foto de la presentació de les jornades gastronòmiques

Desde hoy 20 de febrero hasta el 4 de marzo Calafell inicia las primeras jornadas gastronómicas del Xató. Diez restaurantes de Calafell (adheridos a la Ruta del Xató) le proponemos un menú gastronómico como protagonista estrella el Xató.

La clausura será el 4 de marzo en la plaza del puerto de Segur donde tendrá lugar la Xatonada popular. Este día podrá encontrar una gran oferta lúdica y gastronómica. Hay organizado un taller infantil, una feria de productos artesanales, un encuentro de intercambio de placas de cava y un espacio de cata de Xató elaborado por cuatro restaurantes del municipio. Además, el mismo día se dará la oportunidad de hacer una ruta a pie por el patrimonio de Calafell. Más información en la web del Patronato de Turismo de Calafell.Por último, destacar que las 10 primeras personas en hacer un menú recibirá una entrada gratuita para visitar el patrimonio de Calafell (Castillo de Santa Cruz, Ciudadela Ibérica y Casa-Museo Carlos Barral).

Nuestra propuesta para las jornadas es la siguiente:

Como aperitivo, las tres texturas de Xató,

Piruleta de bacalao en tempura y polvo de ñoras
Panecillo de aceitunas negras relleno de crema de anchoas
Crujiente de atún con praliné salado de almendra y avellana

Continuamos con la ensalada de invierno por excelencia,

El tradicional Xató Vell Papiol

Y de segundo,

Rapes de playa con gambas al suquet de ñoras
o
Pierna de cabrito rellena de frutos secos y salsa de hierbas frescas

Y de postre,

Pastel de algarrobas con requesón de cabra del Penedès y virutas de miel
o
Flan de Ratafía con crumble de nueces y helado de nata del Valle de Ulzama

Café acompañado con Petit fours / Vino de DO Penedès

35 euros (iva incluido)

Foto de la presentación de las jornadas gastronómicas

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada