Amed CalafellAmed Calafell

Amed són les sigles d’Alimentació Mediterrània. L’objectiu principal és que els restauradors conservin i fomentin l’alimentació mediterrània en les seves cartes i d’aquesta manera permetre al client menjar d’una forma saludable i de qualitat marcada per la cuina i tradició del nostre país.

La campanya està dirigida conjuntament per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Dieta Mediterrània en l’àmbit de tot el territori català per tal que la població tingui una xarxa de restaurants amb un segell de qualitat i compromís amb l’alimentació mediterrània avalat per aquests organismes.

Per part nostre sempre hem apostat per una cuina equilibrada, respectuosa amb la tradició i els productes de temporada, al mateix temps saludable i natural en la seva pròpia base. La nostra carta està ben representada la cuina, producte i estil de la vida mediterrània, per aquests motius ens hem volgut sumar al projecte Amed.

Finalment, aquest dimarts a les 12 del migdia a les dependències municipals de la Platja de Calafell es presentarà el projecte Amed de Calafell a la ciutadania del nostre municipi. Al mateix temps s’entregarà les acreditacions als restaurants col•laboradors  amb aquesta iniciativa. En acabar l’acte els mateixos establiments us hem preparat un petit aperitiu amb base mediterrània.

En el nostre cas un proposem un caneló d’escalivada farcit de bacallà esqueixat condimentat amb herbes fresques, tomàquet,ceba escalivada i oli d’oliva verge extra. I tot servit sobre una làmina fina i cruixent de pa de coca del Maresme.

Presentació Amed Calafell

Amed son las siglas de Alimentación Mediterránea. El objetivo principal es que los restauradores conserven y fomenten la alimentación mediterránea en sus cartas y de esta manera permitir al cliente comer de una forma saludable y de calidad marcada por la cocina y tradición de nuestro país.

La campaña está dirigida conjuntamente por la Generalitat de Cataluña y la Fundación Dieta Mediterránea en el ámbito de todo el territorio catalán para que la población tenga una red de restaurantes con un sello de calidad y compromiso con la alimentación mediterránea avalado por estos organismos .

Por nuestra parte siempre hemos apostado por una cocina equilibrada, respetuosa con la tradición y los productos de temporada, al mismo tiempo saludable y natural en su propia base. Nuestra carta está bien representada la cocina, producto y estilo de la vida mediterránea, por estos motivos nos hemos querido sumar al proyecto Amed.

Finalmente, este martes a las 12 del mediodía en las dependencias municipales de la Playa de Calafell se presentará el proyecto Amed de Calafell a la ciudadanía de nuestro municipio. Al mismo tiempo se entregará las acreditaciones a los restaurantes colaboradores con esta iniciativa. Al finalizar el acto los mismos establecimientos os hemos preparado un pequeño aperitivo con base mediterránea.

En nuestro caso un proponemos un canelón de escalibada relleno de bacalao desmigado condimentado con hierbas frescas, tomate, cebolla escalivada y aceite de oliva virgen extra. Y todo servido sobre una lámina fina y crujiente de pan de coca del Maresme.

Presentación Amed Calafell

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.