Crema de Sant JosepCrema de San José
1023
post-template-default,single,single-post,postid-1023,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Crema de Sant JosepCrema de San José

Aquest dilluns és  Sant Josep i com mana la tradició és el dia de menjar crema catalana.
Tot i no ser un dia festiu en l’actualitat és bo mantenir les tradicions gastronòmiques que hem heretat.
Per aquest motiu a continuació trobareu la recepta d’una crema catalana tradicional. Per tant us animo a trobar un moment per fer-la i gaudir-ne durant Sant Josep.

Ingredients:
1 litre de llet
8 unitats de rovell d’ou
200 -250 gr de sucre
60 -80 gr midó de blat de moro
1 branca de canyella
Pell d’ ¼ de llimona

Elaboració:
Primer de tot remarcar, que les quantitats de sucre i de midó dependrà de la dolçor i l’espessa que us agradi la crema. Feu-la com us agradi més a vosaltres.

Primer de tot fer bullir la llet amb la canyella, la pell de llimona i el sucre.
Barregeu en un bol els rovells d’ou i el midó. Un petit truc és afegir un petit raig de llet freda per tal de no es formin grumolls.

A continuació passar la llet que hem bullit per un col•lador xinés en el bol de rovells. Aquesta operació s’ha de fer a poc a poc i sense parar de remenar.
Tot seguit tornar a ficar la barreja anterior ha calentar al foc sense parar de remenar fins que quedi espessa. Sabreu que ja està prou espessa quan arrenqui el primer bull, és el moment de retirar-la. Mai heu de deixar que bullir ni deixar de remenar.
Per últim ja només queda refredar-les en les típiques cassoletes de fang.
Un cop freda i sempre abans de servir-la, afegir sucre per sobre i cremar amb una pala de ferro roent.

Per últim recordar-vos que per motiu de la diada de Sant Josep tindrem obert diumenge a la nit i dilluns al migdia. I recordeu que durant aquests dies podeu degustar  la nostra carta especial dedicada a la crema. A més, si veniu a dinar us acompanyarem amb el cafè els nostres bunyols farcits de crema catalana.

Crema catalana tradicional de Sant Josep

Este lunes es San José y como manda la tradición es el día de comer crema catalana.
A pesar de no ser un día festivo, en la actualidad es bueno mantener las tradiciones gastronómicas que hemos heredado. Por este motivo a continuación encontrará la receta de una crema catalana tradicional. Por lo tanto os animo a encontrar un momento para hacerla y disfrutarla durante San José.

Ingredientes:
1 litro de leche
8 unidades de yemas de huevos
200 -250 gr de azúcar
60 -80 gr almidón de maíz
1 rama de canela
Piel de ¼ de limón

Elaboración:
Primero de todo destacar, que las cantidades de azúcar y de almidón dependerá de la dulzura y la densidad que os guste la crema. Hacedla como os guste más a vosotros.
Primero de todo hacer hervir la leche con la canela, la piel de limón y el azúcar.
Mezclar en un bol las yemas de huevo y el almidón. Un pequeño truco es añadir un chorrito de leche fría para que no se formen grumos.
Seguidamente pasar la leche que hemos hervido por un colador chino en el bol de las yemas. Esta operación se realizará poco a poco y sin parar de remover.
A continuación, volver a meter la mezcla anterior calentar al fuego sin dejar de remover hasta que quede espesa. Sabréis que ya está suficientemente espesa cuando arranque el primer hervor, es el momento de retirarla. Nunca debe dejar hervirla ni dejar de remover.
Por último ya sólo queda enfriarlas en las típicas cazuelitas de barro.
Una vez fría y siempre antes de servirla, añadir azúcar por encima y quemar con una pala de hierro caliente.

Por último recordaros que por motivo de la festividad de San José estaremos abiertos el domingo por la noche y lunes el mediodía. Y recordad que durante estos días podéis degustar nuestra carta especial dedicada a la crema. Además, si nos acompañáis este lunes os acompañaremos el café con nuestros buñuelos rellenos de crema.

Crema catalana tradicional de San José

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.