Carta gastronòmica de cabrit i vedella criada a Calafell per Salvador TorrasCarta gastronómica de cabrito y ternera criada en Calafell por Salvador Torras

Aquesta setmana us presentem una carta especial amb plats elaborats amb cabrit i vedella criada a Calafell per Salvador Torras.

La vedella i cabrit han seguit un creixement natural basat en la llibertat de moviment per l’explotació, una alimentació a partir d’ordi i farratge de camps propis i absència de pinsos industrials. L’atenció acurada del productor en tot el procès de creixement de l’animal fan d’aquesta carn un producte excepcional.

Tots aquests factors ens permet treballar i oferir una carn gustosa, tendra i d’una qualitat excel·lent.

La nostra proposta per degustar aquesta carn és:

Amanida de brots joves d’amanides i mongeta verda fina amb ronyons de cabrit brasa i vinagreta de mostassa a l’Antiga    15

Filet de vedella a la brasa de carbó amb milfulles de patata, escarxofa del Vendrell i herbes fresques    22

Filet de vedella amb crema lleugera de fetge d’ànec i pebra verda amb la seva guarnició de verdura    22

Medalló d’entrecot de vedella a la brasa de carbó milfulles de patata, escarxofa del Vendrell i herbes fresques       20

Lletons de vedella estofats al vermut Reserva Izaguirre amb espàrrecs verds      17

Cuixa de cabrit desossada i farcida de fruits secs amb el seu suc propi suc   22

Esta semana os presentamos una carta especial con platos elaborados con cabrito y ternera criada en Calafell por Salvador Torras.

La ternera y cabrito han seguido un crecimiento natural basado en la libertad de movimiento por la explotación, una alimentación a partir de cebada y forraje de campos propios y ausencia de piensos industriales. La atención cuidadosa del productor en todo el proceso de crecimiento del animal hacen de esta carne un producto excepcional.

Todos estos factores nos permite trabajar y ofrecer una carne sabrosa, tierna y de una calidad excelente.

Nuestra propuesta para degustar esta carne es:

Ensalada de brotes jóvenes y judía verde fina con riñones de cabrito a la brasa de carbón y vinagreta de mostaza a la Antigua   15
Filete de ternera a la brasa de carbón con milhojas de patata, alcachofa del Vendrell y hierbas frescas    22

Filete de ternera a la crema ligera de hígado de pato y pimienta verde con su guarnición de verduras      22

Medallón de entrecot de ternera a la brasa de carbón con milhojas de patata, alcachofa del Vendrell y hierbas frescas   20

Mollejas de ternera estofadas al vermut Reserva Izaguirre con espárragos
verdes         17

Pierna de cabrito deshuesada y rellena de frutos secos con su propio jugo   20

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.