Mona de Pasqua Mona de Pascua
1084
post-template-default,single,single-post,postid-1084,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24217

Mona de Pasqua Mona de Pascua

Aquest dilluns us servirem la nostra Mona tradicional de Pasqua durant els cafès per tal de seguir la tradició gastronòmica del nostre país. Si celebreu la mona al camp o en família a continuació trobareu publicada la recepta per dues mones.

Ingredients:

65 gr mantega
125 gr llet
85 gr sucre
2 ous
380 gr de farina de força o de Forner
30  de llevat
ratlladura de mitja llimona
2 culleres de matafaluga o licor dolç d’anís

Elaboració:

En un bol barregeu la llet, mantega, sucre, llevat, ratlladura de llimona i anís. A continuació, mescleu amb la meitat de farina. Tot seguit, afegir l’ou a poc a poc i amassant alhora. Finalment, afegir la resta de farina i treballar-la fins que és desenganxi de les mans. Tot seguit, separeu dues boles iguals i deixeu-les fermentar 10 minuts.
Amb les mans untades d’oli, fer un forat al mig i donar-li forma de corona.

Pintar-les amb ou i afegir sucre una mica humida amb aigua per sobre.  Si volguéssiu ficar els tradicionals ous durs a la mona aquest és el moment. Deixar-la fermentar 20 minuts més.

Finalment, coura-les aproximadament 30 minuts a 200ºC.

 

Les nostres Mones tradicionals

Este lunes os serviremos nuestra Mona tradicional de Pascua durante los cafés para seguir la tradición gastronómica de nuestro país. Si celebráis la mona en el campo o en familia a continuación encontrará publicada la receta para dos monas.

Ingredientes:

65 gr mantequilla
125 gr leche
85 gr azúcar
2 huevos
380 gr de harina de fuerza o de Panadero
30 de levadura
ralladura de medio limón
2 cucharas de anís o licor dulce de anís

Elaboración:

En un bol mezclar la leche, mantequilla, azúcar, levadura, ralladura de limón y anís. A continuación, mezclar con la mitad de harina. A continuación, añadir el huevo poco a poco y amasando a la vez. Finalmente, añadir el resto de harina y trabajarla hasta que se despegue de las manos. A continuación, separe dos bolas iguales y dejar las fermentar 10 minutos.
Con las manos untadas de aceite, hacer un agujero en medio y darle forma de corona.

Pintarla con huevo y añadir azúcar un poco húmeda con agua por encima. Si quisieras meter los tradicionales huevos duros a la mona este es el momento. Dejarla fermentar 20 minutos más.

Finalmente, cocerlas aproximadamente 30 minutos a 200 º C.

Nuestra Mona tradicional

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.