agronoticies.comagronoticies.com

Aquesta setmana us volem recomanar www.agronoticies.com, una nova web sobre informació agrària on podeu trobar tota l’actualitat sobre el sector, fent incidència en temes com el turisme rural, la ramaderia, l’agroalimentació, la producció ecològica, entre d’altres. A més, disposen d’una agenda per estar al dia de tots els actes del sector com fires, festes, mercats, etc.

Aquest projecte que s’ha iniciat fa poques setmanes des de la Segarra (Lleida) de mans d’una periodista pretén fer-se lloc com a referent informatiu del sector agroalimentari a la xarxa.

El dia que vam iniciar la carta gastronòmica de cabrit i vedella criada a Calafell aquest blog ens va dedicar un article sobre la nostra iniciativa de treballar conjuntament  amb un ramader del nostre mateix municipi per elaborar plats amb la seva carn de proximitat i qualitat.

Desitgem molta sort a la nova iniciativa i col•laborarem plegats per tal de seguir establint una xarxa entre restauradors, productors, consumidors i ara també mitjans de comunicació per difondre la riquesa i qualitat dels productes i productors del nostre país.

Esta semana os queremos recomendar http://www.agronoticies.com/, una nueva web sobre información agraria donde podéis encontrar toda la actualidad sobre el sector, incidiendo en temas como el turismo rural, la ganadería, la agroalimentación, la producción ecológica, entre otros. Además, disponen de una agenda para estar al día de todos los actos del sector como ferias, fiestas, mercados, etc.

Este proyecto que se ha iniciado hace pocas semanas desde la Segarra (Lleida) de manos de una periodista pretende hacerse un hueco como referente informativo del sector agroalimentario en la red.

El día que iniciamos la carta gastronómica de cabrito y ternera criada en Calafell este blog nos dedicó un articulo sobre nuestra iniciativa de trabajar conjuntamente con un ganadero de nuestro mismo municipio para elaborar platos con su carne de proximidad y calidad.

Deseamos mucha suerte a la nueva iniciativa y colaboraremos juntos para seguir estableciendo una red entre restauradores, productores, consumidores y ahora también medios de comunicación para difundir la riqueza y calidad de los productos y productores de nuestro país.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.