Castellroig, Vins de TerrerCastellroig, Vinos con Terruño

En aquest segon article dedicat als productors us parlarem de la família Sabaté i Coca, elaboradors dels seus vins i caves de Terrer Castellroig.

Volem enfocar aquest article amb les sensacions, l’aprenentatge i la il•lusió d’haver pogut establir una relació d’amistat amb l’enòleg i propietari Marcel Sabaté a partir del treball conjunt per elaborar un menú maridatge amb els seus vins. A més, ara mateix trobareu en la nostra carta varies referències amb els seus vins i caves.

La passió, el coneixement i la tradició familiar d’aquesta bodega són per la nostra opinió el secret de la qualitat dels seus productes.
La finca Sabaté i Coca que comprèn terrenys de Sant Pere Riudebitlles i Subirats dins la comarca de l’Alt Penedès ha vist passar 4 generacions dedicades al món del vi. El seu celler es troba situat a Subirats en la seva Masia del segle XVIII. Actualment treballen els seus propis ceps amb 14 tipus de Terrer. Els seus vins estan inclosos dins la DO Penedès i els seus escumosos dins la DO Cava.

La seva filosofia és ben clara, l’elaboració de vins de Terrer. Això vol dir estudiar i conèixer perfectament cada tros de vinya per decidir quina varietat de raïm serà la més adequada per elaborar vins de gran qualitat, i sobretot que desprenguin l’expressió natural de la terra, identitat i singularitat de cada parcel•la i el seu entorn.  

El terrer també és el mediador que subministra aigua i nutrients a la planta regulant el seu cicle vital. A partir de la informació que transmet aquest terrer (més pedra, més argila, textura, profunditat, etc) es decideix quina poda o quin ombreig s’aplicarà per tal d’obtenir un raïm en què maduri lentament i de forma equilibrada fins als seu punt òptim per recollir-lo i començar el procès de la vinificació.

Castellroig fa la collita íntegrament a mà i decidint el seu punt de maduració adequat de cada parcel•la. El raïm és tractat amb tot el respecte per tal de mantenir els seus aromes naturals i separant la part vegetal per evitar gustos herbacis en el vi. Desprès d’un premsat suau, separant el primer raig de most flor, es segueix una lenta i llarga fermentació en petits dipòsits sempre separats pel seu terrer i parcel•la. Alhora,  ja deixen seleccionats els raïms més adequats per la criança en botes de roure.

Per últim destacar el seu compromís de treballar amb una varietat autòctona com és el Xarel•lo per tal d’elaborar vins blancs i grans caves. També el seu treball envers l’ull de llebre i el seu espectacular resultat dels vins negres. I per últim, els caves qualificats com un dels millors del món. Tota aquesta suma de bons productes, ha portat a la bodega ha rebre molt bones puntuacions de Parker en una gran varietat dels seus vins. Us anirem oferint més endavant, petits articles específics dels seus vins.

Per últim, animar-vos a provar els seus vins i visitar el seu celler amb un valor afegit de disposar d’un petit museu sobre el món del vi. La tradició familiar ha permès tindre una gran col•lecció de material d’exposició sobre el treball de la vinya al Penedès.

En este segundo artículo dedicado a los productores os hablaremos de la familia Sabaté i Coca, elaboradores de sus vinos y cavas de Terrer Castellroig.
Queremos enfocar este artículo con las sensaciones, el aprendizaje y la ilusión de haber podido establecer una relación de amistad con el enólogo y propietario Marcel Sabaté a partir del trabajo conjunto para elaborar un menú maridaje con sus vinos. Además, ahora mismo encontraréis en nuestra carta varias referencias con sus vinos y cavas.

La pasión, el conocimiento y la tradición familiar de esta bodega son por nuestra opinión el secreto de la calidad de sus productos.
La finca Sabaté i Coca que comprende terrenos de Sant Pere de Riudebitlles y Subirats en la comarca del Alt Penedès ha visto pasar 4 generaciones dedicadas al mundo del vino. Su bodega se encuentra situado en Subirats en su Masía del siglo XVIII. Actualmente trabajan sus propias cepas con 14 tipos de Terrer. Sus vinos están incluidos dentro de la DO Penedès y sus espumosos dentro de la DO Cava.

Su filosofía es bien clara, la elaboración de vinos de Terroir. Esto quiere decir estudiar y conocer perfectamente cada trozo de viña para decidir qué variedad de uva será la más adecuada para elaborar vinos de gran calidad, y sobre todo que desprendan la expresión natural de la tierra, identidad y singularidad de cada parcela y su entorno.

El terruño también es el mediador que suministra agua y nutrientes en la planta regulando su ciclo vital. A partir de la información que transmite este terruño (más piedra, más arcilla, textura, profundidad, etc) se decide qué poda o qué sombreado se aplicará para obtener una uva en el que madure lentamente y de forma equilibrada hasta su punto óptimo para recogerla y comenzar el proceso de la vinificación.

Castellroig hace la cosecha íntegramente a mano y decidiendo su punto de maduración adecuado de cada parcela. La uva es tratada con todo el respeto para mantener sus aromas naturales y separando la parte vegetal para evitar gustos herbáceos en el vino. Después de un prensado suave, separando el primer rayo de mosto flor, se sigue una lenta y larga fermentación en pequeños depósitos siempre separados por su terruño y parcela. Asimismo, ya dejan seleccionados los racimos más adecuados para la crianza en barricas de roble.

Por último destacar su compromiso de trabajar con una variedad autóctona como es el Xarel · lo para elaborar vinos blancos y grandes cavas. También su trabajo hacia el tempranillo y su espectacular resultado de los vinos tintos. Y por último, los cavas calificados como uno de los mejores del mundo. Toda esta suma de buenos productos, ha llevado a la bodega ha recibió muy buenas puntuaciones Parker en una gran variedad de sus vinos. Os iremos ofreciendo más adelante, pequeños artículos específicos de sus vinos.

Por último, animaros a probar sus vinos y visitar su bodega con un valor añadido de disponer de un pequeño museo sobre el mundo del vino. La tradición familiar ha permitido tener una gran colección de material de exposición sobre el trabajo de la viña en el Penedès.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.