Formatgeria Marvall del VendrellQuesería Marvall del Vendrell

Formatgeria Marvall

Aquesta setmana us volem presentar un dels nostres productors de la comarca, Formatgeria Marvall del Vendrell. Aquesta formatgeria va ser creada l’any 1996 per en Joan Martí Ribalta, tot  i que la tradició ramadera de la família és molt més antiga.

Els seus formatges artesans estan elaborats a partir de llet de cabra. Partint d’una matèria prima de qualitat elaboren diversos formatges de forma artesana i sense cap conservant afegit.

Com podeu veure a la nostra carta sempre disposem de varis dels seus productes però us volem presentar la gamma de productes més representatius,

Mató elaborat artesanalment a partir d’una pasta tova amb quallada animal i escorreguda pel seu propi pes. El producte final és un mató amb sabor suau de llet de cabra dolçenca i una textura humida pel seu escorregut natural en el procès.
Formatge fresc elaborat de forma similar com el mató però amb un gust suau i lleugerament salat.
Formatge tendre elaborat a partir de llet pasteuritzada amb un punt d’acidesa adequat, poc salat, mantecòs i de textura tova al ser un formatge fresc premsat sense maduració.
Semi-curats i curats madurats de cabra. La principal diferència són els mesos de maduració. El curat té una maduració mínima de dos mesos. Setmanalment se’ls i va donant la volta manualment per tal que vagi madurant de forma correcta per tots els costats. En aquest cas també es poden trobar acabats amb una crosta de romaní fresc o una barreja de pebres.
Formatge de Tupí a partir de trossos de formatge de cabra i cassalla. Aquest és un dels tupins de gust fort i durador.

A més, segueix innovant en el terreny  de productes artesans elaborant  iogurts naturals, cremes de formatges amb espècies, formatge amb oli entre d’altres.

Al llarg d’aquests anys ha anat guanyat premis pels seus formatges com el Trofeu Internacional d’Alimentació de París, Premis Lladó de formatges i altres premis dins el jove concurs de la fira Lactium de Vic.

Formatgeria Marvall

Polígon  Les Mates
43700 El Vendrell (Tarragona)

Tel. 977.66.78.69
marvall@marvall.com
www.marvall.com

Foto ala formatgeria Marvall

Visita a la formatgeria amb el propietari

Formatgeria Marvall

Esta semana os queremos presentar uno de nuestros productores de la comarca, Quesería Marvall de El Vendrell. Esta quesería fue creada en 1996 por Joan Martí Ribalta, aunque la tradición ganadera de la familia es mucho más antigua.

Sus quesos artesanos están elaborados a partir de leche de cabra. Partiendo de una materia prima de calidad elaboran diversos quesos de forma artesanal y sin ningún conservante añadido.

Como podéis ver en nuestra carta siempre disponemos de varios de sus productos pero os queremos presentar la gama de productos más representativos,

Mató elaborado artesanalmente a partir de una pasta blanda con cuajada animal y escurrida por su propio peso. El producto final es un requesón con sabor suave de leche de cabra dulzona y una textura húmeda por su escurrido natural en el proceso.

Queso fresco elaborado de forma similar como el requesón pero con un sabor suave y ligeramente salado.

Queso tierno: un queso elaborado a partir de leche pasteurizada con un punto de acidez adecuado, poco salado, mantecoso y de textura blanda al ser un queso fresco prensado sin maduración.

Semi-curados y curados madurados de cabra: La principal diferencia son los meses de maduración. El curado tiene una maduración mínima de dos meses. Semanalmente se les va dando la vuelta manualmente para que vaya madurando de forma correcta por todos los lados. En este caso también se pueden encontrar acabados con una costra de romero fresco o una mezcla de pimientas.

Queso de Tupí a partir de queso de cabra y cazalla. Este es uno de los tupins de sabor fuerte y duradero.

Además, sigue innovando en el terreno de productos artesanos elaborando yogures naturales, cremas de quesos con especias, queso con aceite entre otros.

A lo largo de estos años ha ido ganado premios por sus quesos como el Trofeo Internacional de Alimentación de París, Premios Lladó de quesos y otros premios dentro del joven concurso de la feria Lactium de Vic.

 

Formatgeria Marvall

Polígon  Les Mates
43700 El Vendrell (Tarragona)

Tel. 977.66.78.69
marvall@marvall.com
www.marvall.com

Foto a la formatgeria Marvall

Visita con el propietario de la Quesería Marvall

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.