XI Fira del Mar, Menú degustació de cuina marineraXI Feria del Mar, Menú degustación de cocina marinera

Orígens del nostre restaurant

Aquest cap de setmana es celebra la XI Fira del Mar al nucli de la Platja de Calafell. Aquesta fira pretén ser un mostrador de la tradició i les arrels marineres del nostre municipi. Durant tot el cap de setmana es reproduirà la vida comercial del Calafell mariner dels nostres avantpassats, on destacaran activitats com l’exhibició d’antics oficis (armadors d’arts, palangrers, nansaires, remendadores, calafats…), una exposició de barques tradicionals amb els calafats treballant-hi, tallers infantils mariners, sortides a vogar en llagut, espectacles d’animació marinera, la II Trobada de Vela Llatina de Calafell, a més a més de moltes altres activitat. Podeu trobar tota la informació a la web de la Fira.

Per part nostre, ens hem sumat a la festa i us hem preparat un menú degustació de cuina marinera per tal de gaudir també a taula del llegat que ens han deixat els pescadors de Calafell.

A més, des de l’ajuntament de Calafell es vol donar protagonisme al plat típic de la platja de Calafell, per això  del dissabte 19 de maig al 3 de juny podeu degustar el nostre menú especial de l’Arrossejat de Calafell.

Menú degustació de Cuina Marinera

Fira del Mar 2012
Del 18 al 20 de Maig

Per començar,

Un petit aperitiu de la casa

Tot seguit per picar  la degustació de platets de cuina marinera,

La tradicional esqueixada de bacallà
Les nostres croquetes de peix
Cloïsses a l’estil mariner
Escamarlanets de Vilanova saltejats amb ceba confitada
Pop l’all i pebre de Calafell

Seguim amb una petita cassoleta,

Fideus fins rossejats a banda dels pescadors de Calafell

I de segon a escollir entre,

Suquet de peix de la llotja de Vilanova i la Geltrú

o

Arròs  de peix a l’estil dels pescadors

I de postres a escollir entre,

Sortit de les nostres postres

o

Sorbet de llimona amb cítrics

Cafès amb petits dolços i pa inclòs

Vi a escollir entre,

Torre del Veguer
D.O Penedès (Massís del Garraf), Sant Pere de Ribes
Varietat: Muscat

Barthomeus Rosat
D.O Penedès, Sant Salvador (el Vendrell)
Varietat: Cabernet Sauvignon

 

48, 50 €  per persona (iva no inclòs)

 

Orígenes de nuestro restaurante

Este fin de semana se celebra la XI Feria del Mar en el núcleo de la Playa de Calafell. Esta feria pretende ser un escaparate de la tradición y las raíces marineras de nuestro municipio. Durante todo el fin de semana se reproducirá la vida comercial del Calafell marinero de nuestros antepasados, donde destacarán actividades como la exhibición de antiguos oficios (armadores de artes, palangreros, nansaires, remendadoras, calafates …), una exposición de barcas tradicionales con los calafates trabajando, talleres infantiles marineros, salidas a bogar en laúd, espectáculos de animación marinera, el II Encuentro de Vela Latina de Calafell, además de muchas otras actividades. Podéis encontrar toda la información en la web de la Feria.

Por nuestra parte, nos hemos sumado a la fiesta y os hemos preparado un menú degustación de cocina marinera para disfrutar también en la mesa del legado que nos han dejado los pescadores de Calafell.

Además, des de el ayuntamiento de Calafell se quiere dar protagonismo al plato típico de la playa de Calafell, por eso del sábado 19 de mayo al 3 de junio podrá degustar nuestro menú especial del Arrossejat de Calafell.

Menú degustación de Cocina Marinera

Feria del Mar 2012
Del 18 al 20 de Mayo

Para empezar,

Un pequeño aperitivo de la casa

A continuación para picar la degustación de platillos de cocina marinera,

La tradicional esqueixada de bacalao
Nuestras croquetas de pescado
Almejas al estilo marinero
Cigalas de Vilanova salteados con cebolla confitada
Pop el “all i pebre” de Calafell

Seguimos con una pequeña cazuelita,

Fideos finos dorados aparte de los pescadores de Calafell

Y de segundo a escoger entre,

Suquet de pescado de la lonja de Vilanova i la Geltrú

o

Arroz de pescado al estilo de los pescadores

Y de postre a escoger entre,

Surtido de nuestros postres

o

Sorbete de limón con cítricos

Cafés con pequeños dulces y pan incluido

Vino a escoger entre,

Torre del Veguer
DO Penedès (Macizo del Garraf), Sant Pere de Ribes
Variedad: Muscat

Barthomeus Rosado
D.O Penedès, Sant Salvador (El Vendrell)
Variedad: Cabernet Sauvignon

48, 50 € por persona (iva no incluido)

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.