Ciutadella ibèrica de CalafellCiudadela ibèrica de Calafell

Us volem recomanar un jaciment arqueològic únic que és trova al nostre municipi, la Ciutadella ibèrica de Calafell.
Aquesta fortalesa de principis del segle VI a.C durant el període de domini dels ibers a la península. Era seu d’un cabdill de la tribu dels cossetans. Aquest recinte era totalment fortificat amb muralles i torres de defensa protegint tot el complex.

El més destacat és que des de què es va descobrir a mitjans dels anys 80, ha estat l’únic jaciment arqueològic iber que s’ha anat reconstruint amb tècniques d’arqueologia experimental. Així doncs, us podreu moure per les cases, carrers, dependències, palau, muralles i torres totalment reconstruïdes per tal de poder oferir-vos com a visitants l’oportunitat de poder reviure el dia a dia d’aquesta fortalesa. Durant tot el trajecte podreu visitar les dependències amb repliques dels objectes que s’han anat trobant per conèixer la vida quotidiana i l’organització de la comunitat dels cossetans.

Creiem que conjuntament amb la Casa Barral i el Castell de la Santa Creu és una visita imprescindible pel seu alt contingut històric i didàctic gràcies a la constància de tot un equip que treballa professionalment en la difusió del patrimoni del nostre municipi.

A continuació, podeu veure algunes de les nostres fotos durant una de les visites guiades i en què l’equip de la ciutadella ens va fer entrar mitjançant la participació constant a reviure l’edat de ferro. Val la pena estar atent a les activitats especials com la Terra ibèrica (en els propers dies us donarem més informació) en què hi ha diverses activitats per poder participar activament dins la ciutadella.

Ciutadella Ibèrica de Calafell
Carretera C-31 km. 141
Tel: 977 694 683 / 647 751 569
Fax: 647 751 569
info@ciutadellaiberica.com
www.ciutadellaiberica.com


Os queremos recomendar un yacimiento arqueológico único que es encuentra en nuestro municipio, la Ciudadela ibérica de Calafell.
Esta fortaleza de principios del siglo VI aC durante el período de dominio de los íberos en la península. Era sede de un caudillo de la tribu de los cosetanos. Este recinto era totalmente fortificado con murallas y torres de defensa protegiendo todo el complejo.

Lo más destacado es que desde que se descubrió a mediados de los años 80, ha sido el único yacimiento arqueológico íbero que se ha ido reconstruyendo con técnicas de arqueología experimental. Así pues, os podréis mover por las casas, calles, dependencias, palacio, murallas y torres totalmente reconstruidas para poder ofreceros como visitantes la oportunidad de poder revivir el día a día de esta fortaleza. Durante todo el trayecto podrán visitar las dependencias con réplicas de los objetos que se han ido encontrando para conocer la vida cotidiana y la organización de la comunidad de los cosetanos.

Creemos que conjuntamente con la Casa Barral y el Castillo de la Santa Cruz de Calafell es una visita imprescindible por su alto contenido histórico y didáctico gracias a la constancia de todo un equipo que trabaja profesionalmente en la difusión del patrimonio de nuestro municipio.

A continuación, podéis ver algunas de nuestras fotos durante una de las visitas guiadas y en que el equipo de la ciudadela nos hizo entrar mediante la participación constante a revivir la edad de hierro. Vale la pena estar atento a las actividades especiales como la Tierra ibérica (en los próximos días os daremos más información) en el que hay varias actividades para poder participar activamente dentro de la ciudadela.

Ciutadella Ibèrica de Calafell
Carretera C-31 km. 141
Tel: 977 694 683 / 647 751 569
Fax: 647 751 569
info@ciutadellaiberica.com
www.ciutadellaiberica.com

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.