XV Mercat Medieval de CalafellXV Mercado Medieval de Calafell
1709
post-template-default,single,single-post,postid-1709,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

XV Mercat Medieval de CalafellXV Mercado Medieval de Calafell

Un any més al nucli històric de Calafell (Calafell Poble) es celebrarà el mercat medieval de Calaphel al voltant del Castell de la Santa Creu del dijous 30 d’agost al diumenge 2 de setembre.

Els carrers de Calafell recrearan l’ambient medieval on es podran veure i gaudir d’espectacles, lluites de cavallers, danses de terres llunyanes, música medieval, productes artesans i moltes coses més.

Durant l’època medieval la cuina catalana del moment era considerada rica i refinada, fins al punt d’arribar a expandir-se per les corts d’Europa  especialment la italiana que la consideraven la millor del món en aquella època. Diversos autors ens van deixar un gran nombre de manuscrits i llibres com “Libre de Coch” (llibre del cuiner) del Mestre Robert, “Llibre de Sent Soví” autor anònim i referent a tot Europa, “Com usar bé de beure e menjar” de Francesc Eiximenis,  ‘Libre de totes maneres de confits’ i ‘Regiment de sanitat’ d’Arnau de Vilanova entre molts altres. Tots ells ens han deixat moltes dades sobre la cultura gastronòmica de palaus i corts  que es podia considerar alta gastronomia amb cuiners i gastrònoms experts.  Però també sobre l’alimentació dels nostres avantpassats i per tant de la seva societat en general.

Hem de pensar que com la cuina ibera, encara no havien arribat els productes americans i per tant era força diferent a l’actual cuina tradicional catalana (l’omnipresent sofregit de ceba i tomàquet, l’escalivada, la samfaina, etc eren impensables).

Tot i així, el contacte amb la cultura àrab ja ens deixa nous productes com esbergínies, espinacs, canya de sucre, fideus, arròs, etc.

Durant aquest cap de setmana a la nostra carta i menú trobareu referències  amb plats amb arrels medievals. Properament us anirem informant sobre les nostres elaboracions.

libre de Sent Soví

 

Un año más el centro histórico de Calafell (Calafell Pueblo) se celebrará el mercado medieval de Calaphel alrededor del Castillo de la Santa Cruz del jueves 30 de agosto al domingo 2 de septiembre.

Las calles de Calafell recrearán el ambiente medieval donde se podrán ver y disfrutar de espectáculos, luchas de caballeros, danzas de tierras lejanas, música medieval, productos artesanos y muchas cosas más.

Durante la época medieval la cocina catalana del momento era considerada rica y refinada, hasta el punto de llegar a expandirse por las cortes de Europa especialmente la italiana que la consideraban la mejor del mundo en aquella época. Varios autores nos dejaron un gran número de manuscritos y libros como “Libre de Coch” (libro del cocinero) del Maestro Robert, “Libro de Sent Soví” autor anónimo y referente en toda Europa, “Cómo usar bien de beber e comer” de Francesc Eiximenis, ‘Libre de cualquier forma de confites’ y ‘Regimiento de sanidad’ de Arnau de Vilanova entre muchos otros. Todos ellos nos han dejado muchos datos sobre la cultura gastronómica de palacios y cortes que se podía considerar alta gastronomía con cocineros y gastrónomos expertos. Pero también sobre la alimentación de nuestros antepasados ​​y por tanto de su sociedad en general.

Debemos pensar que como la cocina ibera, aún no habían llegado los productos americanos y por lo tanto era bastante diferente al actual cocina tradicional catalana (el omnipresente sofrito de cebolla y tomate, la escalivada, la samfaina, etc eran impensables) .

Sin embargo, el contacto con la cultura árabe ya nos deja nuevos productos como berenjenas, espinacas, caña de azúcar, fideos, arroz, etc.

Durante este fin de semana en nuestra carta y menú encontrará referencias con platos con raíces medievales. Próximamente os iremos informando sobre nuestras elaboraciones.

libre de Sent Soví

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.