Arròs Illa de RiuArroz Illa de Riu

Ara que és època de recol·lecció de l’arròs als camps del delta i que a més estem a punt d’iniciar les jornades gastronòmiques de l’Arròs a Calafell, us volem parlar d’uns dels nostres productors més importants, Joan Trías Romero al capdavant de l’arròs Illa de Riu (Aldea, Montsià).

Però primer de tot és important situar el productor en un dels espais naturals més importants de Catalunya, el Delta de l’Ebre. Aquest es troba situat al sud de Catalunya i es va formar gràcies als sediments que al llarg de la historia han portat les aigües de riu Ebre. Aquest parc natural hi conviu en plena harmonia la rica naturalesa amb l’activitat humana predominant, els arrossaires (entre altres sectors, un dels quals el turístic).

Illa de Riu és una empresa familiar que a principis del segle XX va adquirir una gran finca situada a un extrem del delta. Desprès de 3 generacions treballant dur i fent créixer l’empresa dia a dia, Joan Trías comença a introduir canvis que al portaran a ser uns dels arrossaires més ben valorats per la gastronomia del nostre país.

El pas decisiu va ser l’any 1987 quan es produeixen la seva pròpia Llavor Certificada (Títol Oficial com a seleccionador de llavors). Al no dependre de tercers, es poden assegurar una màxima qualitat ja que controlen per ells mateixos que no es facin barreges que influirien negativament a la qualitat final de l’arròs.
La selecció de llavors és laboriòs i s’ha de repetir anualment per tal d’obtenir una puresa varietal per preservar les qualitats de la llavor.
El procès s’inicià escollint cent espigues de les quals es recull la producció de les millors llavors. Amb cent espigues més es produeixen una segona generació fins obtenir fins a 4 generacions escollint en totes elles les millors llavors per tal de produir amb aquestes l’arròs que finalment es comercialitzarà. A més, la varietat més preuada, la llavor d’arròs bomba no la venen per tal de preservar dins la seva marca un arròs únic gràcies a la feina exhaustiva que han portat a terme ells mateixos des de l’inici del procès.

L’arròs bomba és una varietat coneguda des de principis del segle XX que a coure-la doble el seu volum oferint al cuiner professional un arròs consistent i que no s’empasta gràcies a la facilitat del temps de cocció. El resultat final és un arròs amb una textura excel·lent i un gust immillorable amb gran facilitat d’absorbir els gustos en què comparteix la cassola.

A part, també produeixen arròs Bahia (un arròs més comercial i econòmic però magnífic alhora) i el Carnaroli d’origen italià e ideal per fer els nostres arrossos cremosos tipus rissoto gràcies a la seva duresa i textura.

En conclusió, com molts de vosaltres sabreu els arrossos són plats emblemàtics del nostre restaurant, i utilitzar un arròs de gran qualitat acompanyat amb els millors peixos i mariscos de la llotja de Vilanova, fan que els nostres arrossos siguin molt ben valorats i felicitats per part del nostres clients. A la nostra carta d’arrossos podreu trobar la paella de marisc, l’arròs de sípia i espardenyes, arròs negre, arròs de peix a la marinera, arròs caldos de llamàntol o llagosta (segons adquisició), arròs cremòs de llagostins i bolets, arròs a banda per l’Arrossejat i algun altre que podreu provar ocasionalment a les nostres recomanacions com per exemple l’Arrossejat de popets.

Illa de Riu

Productor: Joan Trías Romero
Adreça: Burjasenia S/N. 43896 Aldea (Tarragona)
Telèfon: 977 45 05 94
web: www.illaderiu.com
Correu electrònic: info@illaderiu.com

Mas Illa de Riu, també ofereixen allotjament rural dins la seva finca

Ahora que es época de recolección del arroz en los campos del delta y que además estamos a punto de iniciar las jornadas gastronómicas del Arroz en Calafell, os queremos hablar de unos de nuestros productores más importantes, Juan Trías Romero al frente del arroz Illa de Riu (Aldea, Montsià -Tarragona-)

Pero ante todo es importante situar el productor en uno de los espacios naturales más importantes de Cataluña, el Delta del Ebre. Este se encuentra situado al sur de Cataluña y se formó gracias a los sedimentos que a lo largo de la historia han llevado las aguas de río Ebre. Este parque natural convive en plena armonía con la rica naturaleza más la actividad humana predominante, los arroceros (entre otros sectores, uno de los cuales turístico).
Illa de Riu es una empresa familiar que a principios del siglo XX adquirió una gran finca situada en un extremo del delta. Después de 3 generaciones trabajando duro y haciendo crecer la empresa día a día, Juan Trías empieza a introducir cambios que le llevarán a ser unos de los arroceros mejor valorados por la gastronomía de nuestro país.
El paso decisivo fue en 1987 cuando se producen su propia Semilla Certificada (Título Oficial como seleccionador de semillas). Al no depender de terceros, pueden asegurar una máxima calidad ya que controlan por sí mismos que no se hagan mezclas que influirían negativamente en la calidad final del arroz.
La selección de semillas es laborioso y se debe repetir anualmente para obtener una pureza varietal para preservar las cualidades de la semilla.
El proceso se inicia escogiendo cient espigas de las cuales se recoge la producción de las mejores semillas. Con cien espigas más se producen una segunda generación hasta obtener hasta 4 generaciones escogiendo en todas ellas las mejores semillas para producir con estas el arroz que finalmente se comercializará. Además, la variedad más preciada, la semilla de arroz bomba no la venden para preservar dentro de su marca un arroz único gracias al trabajo exhaustivo que han llevado a cabo ellos mismos desde el inicio del proceso.

El arroz bomba es una variedad conocida desde principios del siglo XX que a cocerla doble su volumen ofreciendo al cocinero profesional un arroz consistente y que no se empasta gracias a la facilidad del tiempo de cocción. El resultado final es un arroz con una textura excelente y un sabor inmejorable con gran facilidad de absorber los sabores en que comparte en la cazuela.
Aparte también producen arroz Bahía (un arroz más commercial y económico pero magnífico a la vez) y el Carnaroli de origen Italiano e ideal para hacer nuestros arroces cremosos tipo rissoto gracias a su dureza y textura.
En conclusión, como muchos de vosotros sabréis los arroces son platos emblemáticos de nuestro restaurante, y utilizar un arroz de gran calidad acompañado con los mejores pescados y mariscos de la lonja de Vilanova, hacen que nuestros arroces sean muy bien valorados y felicitados por parte de nuestros clientes. En nuestra carta de arroces podrá encontrar la paella de marisco, el arroz de sepia y “espardenyes“, arroz negro,  arroz de pescado a la marinera, el arroz caldoso de bogavante o langosta (según adquisición), arroz cremoso de langostinos y setas, arroz a banda por el Arrossejat y algún otro que puede encontrar ocasionalmente en nuestras recomendaciones como por ejemplo la arrossejat de pulpitos.

Illa de Riu

Productor: Joan Trías Romero
Dirección
: Burjasenia S/N. 43896 Aldea (Tarragona)
Teléfono: 977 45 05 94
web: www.illaderiu.com
Correo electrónico: info@vellpapiol.com

Mas Finca de Riu, también disponen de alojamiento rural

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.