Garrut 2010Garrut 2010

GARRUT 2010

Celler: Partida Creus, Bonastre (Baix Penedès)
Varietat: Garrut o Garrú de viticultura ecològica

Us oferim aquesta nova referencia a la secció “Recomanacions i novetats” de la nostra carta de vins que creiem que no us deixarà indiferents.

Garrut 2010 és un vi negre monovarietal elaborat amb “garrut” què és com s’anomenava al Monastrell a la zona del tarragonés i que pertany a una varietat autòctona del litoral català que es va acabar estenent per la península i sud de França.

Darrera d’aquest vi hi ha el Massimo i la Antonella amb una filosofia basada primer en el respecte a la vinya mitjançant una viticultura ecològica i biodinàmica. En segon lloc, una atenció en tot el procès de vinificació al celler per preservar l’essència del raïm i del seu entorn, tal com podem trobar en el Garrut ja que està macerat durant 4 dies amb el gra sencer, fermentat amb llevadures autòctones i amb una clarificació per decantació. La criança sobre les seves pròpies mares es du a terme amb dipòsits d’acer inoxidable i amb temperatura controlada per tal de no modificar l’essència adquirida a la vinya i el seu entorn.

Partida Creus elabora altres vins amb varietats com el Sumoll, Merlot i Cabernet Sauvignon que us animen a conèixer en el seu propi celler a través de visites, tastos i fins i tot  amb el valor afegit de quedar-se a fer un àpat amb productes de qualitat i proximitat.

Ens queda molt per explicar sobre Partida Creus i la filosofia del Massimo i la Antonella que vam poder conèixer a través de la visita que els hi vam fer a les seves vinyes i posteriorment al celler. Però en tot cas, per la importància del projecte que han anat forjant al llarg dels anys això ho deixem per un proper article més extens.

Més informació:

www.partidacreus.com

GARRUT 2010

Celler: Partida Creus, Bonastre (Baix Penedès)
Varietat: Garrut o Garrú de viticultura ecològica

Ofrecemos esta nueva referencia en la sección “Recomendaciones y novedades” de nuestra carta de vinos que creemos que no os dejará indiferentes.

Garrut 2010 es un vino tinto monovarietal elaborado con _”garrut” que es como se llamaba al Monastrell en la zona del Tarragonès y que pertenece a una variedad autóctona del litoral catalán que se acabó extendiendo por la península y sur de Francia.

Detrás de este vino está  Massimo y la Antonella con una filosofía basada primero en el respeto a la vid mediante una viticultura ecológica y biodinámica. En segundo lugar, una atención en todo el proceso de vinificación en la bodega para preservar la esencia de la uva y de su entorno, tal como podemos encontrar en el Garrut ya que está macerado durante 4 días con el grano entero, fermentado con levaduras autóctonas y con una clarificación por decantación. La crianza sobre sus propias madres se lleva a cabo con depósitos de acero inoxidable y temperatura controlada para no modificar la esencia adquirida en la viña y su entorno.

Partida Creus elabora otros vinos con variedades como el Sumoll, Merlot y Cabernet Sauvignon que le animamos a conocer en su propia bodega a través de visitas, catas e incluso con el valor añadido de quedarse a hacer una comida con productos de calidad y proximidad.

Nos queda mucho por explicar sobre Partida Creus y la filosofía del Massimo y la Antonella que pudimos conocer a través de la visita que les hicimos a sus viñas y posteriormente a la bodega. Pero en todo caso, por la importancia del proyecto que han ido forjando a lo largo de los años esto lo dejamos para un próximo artículo más extenso.

Més informació:

www.partidacreus.com

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.