El Baix Penedès en moviment

Us volem recomanar un article publicat aquest cap de setmana al 3 de vuit a la secció d’opinió escrit per Gemma Urgell, periodista i comunicadora arrelada al Penedès. A més d’escriure en un blog de referència de què parla del que l’envolta i apassiona, www.viniesfera.com.

Més llum al Baix Penedès és un article que girà al voltant de les iniciatives que en aquests darrers mesos està tenint la nostra comarca en què l’eix vertebrador és l’agricultura i els productors joves que han ressorgit amb idees i ganes de ficar al Baix Penedès al lloc que es mereix. L’article cita Terra i Taula i diversos productors i elaboradors de productes de qualitat. Però el que ens ha fet més il·lusió és que se’ns hagi citat com un restaurant que treballa amb els productes que ens ofereix la nostra comarca. Articles com aquest ens dona forces per seguir treballant des de la cuina per ser un transmissor més de les bondats que trobem en la nostra comarca adormida que comença aixecar-se tornant als orígens.

Per últim també aprofitar per recomanar-vos el vídeo del programa Temps lliure de Televisió el Vendrell en què parlem del projecte de Terra i Taula i de les properes jornades gastronòmiques que trobareu en el nostre restaurant.

 

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.