Jornades gastronòmiques Calçot del Montmell 2013Jornadas gastronómicas de Calçot del Montmell 2013

Aquest divendres 1 de febrer i fins el 17 del mateix mes podreu trobar una carta gastronòmica en què el Calçot del Montmell serà el protagonista de les nostres suggerències a la carta i al nostre menú diari. Les jornades gastronòmiques estan organitzades per Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès.

En Jaume Solé productor de Calçot del Montmell és un productor ja conegut en el nostre restaurant. L’any passat ja vam poder gaudir del seu calçot i com a restaurant ja vam elaborar una carta gastronòmica amb el seu esplèndid producte. Jaume Solé enguany ha rebut el segon premi en el concurs del Millor Calçots amb IGP Calçot de Valls però ja porta un palmarès extraordinari en haver guanyat les darreres edicions (2012, 2011, 2010 i 2009) que el converteix amb un expert en el seu cultiu. L’any passat ja el vam visitar i us vam explicar amb un article com cultiva el seu calçot lliure de productes fitosanitaris aportant al calçot unes característiques organolèptiques que en fan únic en el seu gust.

A més de les jornades gastronòmiques als restaurants us hem preparat diverses activitats com un Taller “La cuina del calçot” i la Visita a les finques Calçot del Montmell en què us podreu informar e inscriure en el nostre restaurant.

Les nostres propostes per aquesta setmana són:

Tapa gastronòmica del Calçot del Montmell
Al llarg de les jornades gastronòmiques trobareu tant als nostres suggeriments de la carta com en el menú diari una tapa gastronòmica en què el calçot del Montmell en serà el protagonista
Sense maridatge: 3 €
Amb maridatge amb vi dels nostres cellers Terra i Taula: 5 €

La nostra terrina de fetge gras farcit de confitura lleugera de calçot lleugerament fumada in-situ. Acompanyada amb torrades de pa de vidre

L’amanida de calçots amb pernil ibèric de gla

“Vichyssoise” calenta de calçots, ou escalfat, pedrers d’ànec i magret fumat d’ànec

Bacallà gratinat a l’all i oli d’alls confitats amb crema de calçots

Rapets de platja amb calçots i alls tendres

Cuixa de cabrit farcida amb calçots confitats cuita amb el seu propi suc

I tots aquests vins acompanyats amb els millors vins dels cellers de Terra i Taula: Sicus, Partida Creus, Avgvstvs i Jané Ventura.

Este viernes 1 de febrero y hasta el 17 del mismo mes podrá encontrar una carta gastronómica en la que el Calçot El Montmell será el protagonista de nuestras sugerencias a la carta y en nuestro menú diario. Las jornadas gastronómicas están organizadas por Terra i Taula, unión de productores y cocineros del Baix Penedès.

Jaume Solé productor de Calçot El Montmell es un productor ya conocido en nuestro restaurante. El año pasado ya pudimos disfrutar de su calçot y como restaurante ya elaboramos una carta gastronómica con su espléndido producto. Jaume Solé este año ha recibido el segundo premio en el concurso del Mejor Calçots con IGP Calçot de Valls pero ya lleva un palmarés extraordinario en haber ganado las últimas ediciones (2012, 2011, 2010 y 2009) que le convierte en un experto en su cultivo . El año pasado ya lo visitamos y le explicamos en un articulo cómo cultiva su calçot libre de productos fitosanitarios aportando al calçot unas características organolépticas que lo hacen único en su sabor.

Además de las jornadas gastronómicas en los restaurantes os hemos preparado diversas actividades como un Taller de Cocina con calçot y la Visita a las fincas del productor en la que os podréis informar e inscribir en nuestro restaurante.

Nuestras propuestas para esta semana son:

Tapa gastronómica del Calçot del Montmell
A lo largo de las jornadas gastronómicas encontrará tanto a nuestras sugerencias de la carta como en el menú diario una tapa gastronómica en la que el calçot El Montmell será el protagonista
Sin maridaje: 3 €
Con maridaje con vino de nuestras bodegas Tierra y Tabla: 5 €

Nuestra terrina de hígado graso relleno de confitura ligera de calçot ligeramente ahumada in-situ. Acompañada con tostadas de pan de cristal

La ensalada de calçots con jamón ibérico de bellota

“Vichyssoise” caliente de calçots, huevo escalfado, mollejas de pato y magret ahumado de pato

Bacalao gratinado al alioli de ajos confitados con crema de calçots

Rapes de playa con calçots y ajos tiernos

Pierna de cabrito rellena con calçots confitados cocida con su propio jugo

Y todos estos vinos acompañados con los mejores vinos de las bodegas de Terra i Taula: Sicus, Partida Creus, Avgvstvs y Jané Ventura.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.