Jornades gastronòmiques Calçot del Montmell 2013Jornadas gastronómicas de Calçot del Montmell 2013

Aquest divendres 1 de febrer i fins el 17 del mateix mes podreu trobar una carta gastronòmica en què el Calçot del Montmell serà el protagonista de les nostres suggerències a la carta i al nostre menú diari. Les jornades gastronòmiques estan organitzades per Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès.

En Jaume Solé productor de Calçot del Montmell és un productor ja conegut en el nostre restaurant. L’any passat ja vam poder gaudir del seu calçot i com a restaurant ja vam elaborar una carta gastronòmica amb el seu esplèndid producte. Jaume Solé enguany ha rebut el segon premi en el concurs del Millor Calçots amb IGP Calçot de Valls però ja porta un palmarès extraordinari en haver guanyat les darreres edicions (2012, 2011, 2010 i 2009) que el converteix amb un expert en el seu cultiu. L’any passat ja el vam visitar i us vam explicar amb un article com cultiva el seu calçot lliure de productes fitosanitaris aportant al calçot unes característiques organolèptiques que en fan únic en el seu gust.

A més de les jornades gastronòmiques als restaurants us hem preparat diverses activitats com un Taller “La cuina del calçot” i la Visita a les finques Calçot del Montmell en què us podreu informar e inscriure en el nostre restaurant.

Les nostres propostes per aquesta setmana són:

Tapa gastronòmica del Calçot del Montmell
Al llarg de les jornades gastronòmiques trobareu tant als nostres suggeriments de la carta com en el menú diari una tapa gastronòmica en què el calçot del Montmell en serà el protagonista
Sense maridatge: 3 €
Amb maridatge amb vi dels nostres cellers Terra i Taula: 5 €

La nostra terrina de fetge gras farcit de confitura lleugera de calçot lleugerament fumada in-situ. Acompanyada amb torrades de pa de vidre

L’amanida de calçots amb pernil ibèric de gla

“Vichyssoise” calenta de calçots, ou escalfat, pedrers d’ànec i magret fumat d’ànec

Bacallà gratinat a l’all i oli d’alls confitats amb crema de calçots

Rapets de platja amb calçots i alls tendres

Cuixa de cabrit farcida amb calçots confitats cuita amb el seu propi suc

I tots aquests vins acompanyats amb els millors vins dels cellers de Terra i Taula: Sicus, Partida Creus, Avgvstvs i Jané Ventura.

Este viernes 1 de febrero y hasta el 17 del mismo mes podrá encontrar una carta gastronómica en la que el Calçot El Montmell será el protagonista de nuestras sugerencias a la carta y en nuestro menú diario. Las jornadas gastronómicas están organizadas por Terra i Taula, unión de productores y cocineros del Baix Penedès.

Jaume Solé productor de Calçot El Montmell es un productor ya conocido en nuestro restaurante. El año pasado ya pudimos disfrutar de su calçot y como restaurante ya elaboramos una carta gastronómica con su espléndido producto. Jaume Solé este año ha recibido el segundo premio en el concurso del Mejor Calçots con IGP Calçot de Valls pero ya lleva un palmarés extraordinario en haber ganado las últimas ediciones (2012, 2011, 2010 y 2009) que le convierte en un experto en su cultivo . El año pasado ya lo visitamos y le explicamos en un articulo cómo cultiva su calçot libre de productos fitosanitarios aportando al calçot unas características organolépticas que lo hacen único en su sabor.

Además de las jornadas gastronómicas en los restaurantes os hemos preparado diversas actividades como un Taller de Cocina con calçot y la Visita a las fincas del productor en la que os podréis informar e inscribir en nuestro restaurante.

Nuestras propuestas para esta semana son:

Tapa gastronómica del Calçot del Montmell
A lo largo de las jornadas gastronómicas encontrará tanto a nuestras sugerencias de la carta como en el menú diario una tapa gastronómica en la que el calçot El Montmell será el protagonista
Sin maridaje: 3 €
Con maridaje con vino de nuestras bodegas Tierra y Tabla: 5 €

Nuestra terrina de hígado graso relleno de confitura ligera de calçot ligeramente ahumada in-situ. Acompañada con tostadas de pan de cristal

La ensalada de calçots con jamón ibérico de bellota

“Vichyssoise” caliente de calçots, huevo escalfado, mollejas de pato y magret ahumado de pato

Bacalao gratinado al alioli de ajos confitados con crema de calçots

Rapes de playa con calçots y ajos tiernos

Pierna de cabrito rellena con calçots confitados cocida con su propio jugo

Y todos estos vinos acompañados con los mejores vinos de las bodegas de Terra i Taula: Sicus, Partida Creus, Avgvstvs y Jané Ventura.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.