II Jornades Gastronòmiques del Xató a CalafellII Jornadas Gastronómicas del Xató a Calafell

Amanida Xató

Del 23 de febrer al 10 de març us proposem que vingueu el tastar el nostre menú gastronòmic del Xató.
Ja fa molts anys que formem part de la Ruta del Xató pel lligam que tenim amb aquest plat a la nostra cuina. Sempre hem cregut en la cuina de terrer i per tant dels plats tradicionals del nostre territori com el Xató. El nostre restaurant només elabora aquest plat durant la temporada de la Ruta ja que és un plat de temporada en què trobem la millor escarola al camp. El nostre xató està elaborada amb la nostra salsa tradicional de xató i acompanyada amb els millors salaons de bacallà, tonyina i anxoves. Us proposem llegir el nostre article per saber les peculiaritats d’aquest plat i la recepta del nostre xató.

MENÚ DEGUSTACIÓ DEL XATÓ
II Jornades gastronòmiques del Xató a Calafell 2013-Ruta del Xató

Com aperitiu, les tres textures del Xató,

Bacallà en tempura de nyores
Panet d’oliva negra farcit de crema d’anxova
Cruixent de tonyina salada

Continuem amb l’amanida d’hivern per excelència,

El tradicional Xató

Seguin amb el peix,

Filets de llenguado  farcits de xirivia amb crema de galeres

Acabem amb la carn,

Entrama de vedella amb Calçot del Montmell confitat. Acompanyament de milfulles d’escarxofa, patata i herbes fresques

I de postres,

Crema catalana d’ametlla marcona, salsa de canyella i avellanes garrapinyades amb garrofa

Cafè o infusió acompanyat amb dolç de xocolata
Vi amb DO Penedès/Aigua
Preu: 36 € (IVA inclòs)

Amanida Xató

Del 23 de febrero al 10 de marzo os proponemos que vengáis el probar nuestro menú gastronómico del Xató.
Ya hace muchos años que formamos parte de la Ruta del Xató por vínculo que tenemos con este plato en nuestra cocina. Siempre hemos creído en la cocina de terruño y por tanto de los platos tradicionales de nuestro territorio como el Xató. Nuestro restaurante sólo elabora este plato durante la temporada de la Ruta ya que es un plato de temporada en la que encontramos la mejor escarola en el campo. Nuestro xató está elaborada con nuestra salsa tradicional de xató y acompañada con los mejores salazones de bacalao, atún y anchoas. Os proponemos leer nuestro artículo para saber las peculiaridades de este plato y la receta de nuestro xató.

MENÚ DEGUSTACIÓN DEL XATÓ
II Jornadas gastronómicas del Xató en Calafell 2013-Ruta del Xató

Como aperitivo, las tres texturas del Xató,

Bacalao en tempura de ñoras
Panecillo de aceituna negra relleno de crema de anchoa
Crujiente de atún salado

Continuamos con la ensalada de invierno por excelencia,

El tradicional Xató

Siguiendo con el pescado,

Filetes de lenguado rellenos de chirivía con crema de galeras

Acabamos con la carne,

Entrama de ternera con Calçot del Montmell confitado. Acompañamiento de Milhojas de alcachofa, patata y hierbas frescas

Y de postre,

Crema catalana de almendra marcona, salsa de canela y avellanas garrapiñadas con algarroba

Café o infusión acompañado con dulce de chocolate
Vino con DO Penedès / Agua
Precio: 36 € (IVA incluido)

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada