La nostra participació a “Què hi ha darrere d’un plat?”Nuestra participacion a “Qué hay detrás de un plato?”

Aquest passat dimarts va tenir lloc la Xerrada i col·loqui amb la pregunta “Què hi ha darrere d’un plat?” en què es va a dur a terme amb un tast pràctic de producte elaborat pels cuiners i amb maridatge dels enòlegs del col·lectiu de Terra i Taula.

L’activitat va ser tot un èxit en participació i amb satisfacció dels assistents. A més per nosaltres va ser un plaer poder participar en aquesta activitat per explicar què hi  havia darrere de la nostra proposta. Us recomanem l’article de l’activitat en què podreu veure tots els plats i punts tractats.

Com ja us vam anunciar els passats dies la nostra proposta era:

Ou a baixa temperatura, espinacs saltejats, bacallà confitat amb sobrassada artesana i pa de vidre

El producte protagonista d’aquest plat són els ous i espinacs naturals de Daniel Mercader – Camp de la Sort (Bonastre) i amb maridatge de Do Gran Reserva Vintage 2008 “Brut Nature” per Xavier Vidal – Jané Ventura (el Vendrell)

A continuació trobareu el vídeo resum de l’activitat de les notícies de Televisió el Vendrell.

També podeu trobar el vídeo complet de l’activitat al canal de Youtube de Terra i Taula.

A més podeu gaudir de l’àlbum íntegre de les fotografies de l’acte a la compte de flickr de Terra i Taula.

 

Este pasado martes tuvo lugar la Charla y coloquio con la pregunta “¿Qué hay detrás de un plato?” en el que se llevo a cabo al mismo tiempo una cata práctica de producto elaborado por los cocineros y con maridaje de los enólogos del colectivo de Terra i Taula.

La actividad fue todo un éxito en participación y  satisfacción de los asistentes. Además para nosotros fue un placer poder participar en esta actividad para explicar qué había detrás de nuestra propuesta. Os recomendamos el artículo de la actividad en que podrá ver todos los platos y puntos tratados durante la actividad.

Como ya os anunciamos los pasados ​​días nuestra propuesta era:

Huevo a baja temperatura, espinacas salteadas, bacalao confitado con sobrasada artesana y pan de cristal

El producto protagonista de este plato son los huevos y espinacas naturales de Daniel Mercader – Camp de la Sort (Bonastre) y con maridaje de Do Gran Reserva Vintage 2008 “Brut Nature” por Xavier Vidal – Jané Ventura (El Vendrell)

A continuación encontraréis el vídeo resumen de la actividad de las noticias de Televisión El Vendrell.

También puede encontrar el vídeo completo de la actividad en el canal de Youtube de Terra i Taula.

Además podrá disfrutar del álbum íntegro de las fotografías del acto en la cuenta de flickr de Terra i Taula.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada