Tothom a Taula!Cuina Catalana Todos a la Mesa! Cocina Catalana

Aquest cap de setmana acaben les jornades gastronòmiques de la Cuina Catalana organitzades per Terra i Taula en què a part dels plats que hem elaborat al llarg d’aquests dies també s’ha dut a terme una xerrada i un taller de Cuina Catalana que tindrà lloc aquest proper dimarts.

Però sens dubte un dels actes destacats de les Jornades va ser aquest passat divendres amb la xerrada a càrrec del President de l’Institut Català de la Cuina el Sr.Xavier Mestres en què va fer un repàs de la història de la Cuina Catalana. A més la directora de l’Institut Català de la Cuina també va presentar uns dels projectes ambiciosos que té en marxa Catalunya com és el Reconeixement de la Cuina Catalana com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.  Us recomanem que llegiu l’article sobre aquesta activitat en què es fa un breu resum de tot el que va donar de sí l’activitat. Tot i així, des de el nostre restaurant seguirem donant suport a la Candidatura recollint signatures pel manifest de Cuina Catalana que es presentarà a París davant la UNESCO.

Finalment us recordem que aquest cap de setmana és la darrera oportunitat de gaudir d’un menú de cuina catalana amb maridatge de vins dels cellers del col·lectiu.  En aquest menú podreu gaudir de fins a 13 receptes del Corpus Català de la Cuina. A més de tots els plats que trobareu a les nostres recomanacions i menú diari.

Menú gastronòmic de la Cuina Catalana amb o sense maridatge

Aperitius catalans,
Coca de recapte (364)/ Cap de vedella amb vinagreta (271) / Bacallà gratinat amb mussolina d’all (175)

Cava Reserva de la Música. Celler Jané Ventura (el Vendrell)

Entrant,
Verats escabetxats en fred (1126). Acompanyats amb amanides de la comarca

Vinyater 2012. Celler Partida de Creus (Bonastre)

Peix,
Suquet de peix (1019)
comprat directament a la Llotja de Vilanova
Xarel·lo 2011. Celler Sicus (Bonastre)

Carn,

Guatlles estofades (604). Acompanyades amb Arròs del tros (142)
Cabernet Sauvignon-Merlot 2009.  Celler Avgvstvs (el Vendrell)

Abans de les postres petita degustació de 3 formatges catalans,

Formatge de cabra del Vendrell i del país amb el nostre codonyat (382)
Postres tradicionals a escollir,

Crema catalana (442)/ Menjar blanc (668) / Braç de gitano (206)
Vi dolç de la comarca

Cafès acompanyats amb dolços catalans:

Cóc d’ametlla(358) i Llengües de gat  (624)

Menú servit per taules completes
Preu del menú sense maridatge: 33 € (IVA inclòs)
Preu maridatge per persona: 12 € (IVA no inclòs)

Finalment us volem recomanar també que vingueu gaudir d’unes múrgoles que ens han portat del Berguedà.

I si encara voleu més motius per visitar-nos a Calafell, aquest cap de setmana té lloc a Calafell la Fira del Terròs. Així doncs aquest cap de setmana gaudiu d’un cap de setmana gastronòmic i cultural.

 

Este fin de semana terminan las jornadas gastronómicas de la Cocina Catalana organizadas por Terra i Taula en que seguimos con las jornadas gastronómicas però també la elaboración de un taller gastronómico este martes.

Este pasado viernes sitio tuvo lugar una charla a cargo del Presidente del Instituto Catalán de la Cocina el Sr.Xavier Mestres en la que hizo un repaso de la historia de la Cocina Catalana. Además la directora del Instituto Catalán de la Cocina también presentó unos de los proyectos ambiciosos que tiene en marcha Cataluña como es el Reconocimiento de la Cocina Catalana como Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO. Le recomendamos que lea el artículo sobre esta actividad en la que se hace un breve resumen de todo lo que dio de sí la actividad. Aún así, desde nuestro restaurante seguiremos apoyando la Candidatura recogiendo firmas por el manifiesto de Cocina Catalana que se presentará en París ante la UNESCO.
Finalmente os recordamos que este fin de semana es la última oportunidad de disfrutar de un menú de cocina catalana con maridaje de vinos de las bodegas del colectivo. En este menú podrá disfrutar de hasta 13 recetas del Corpus Catalán de la Cocina. Además de todos los platos que encontrará en nuestras recomendaciones y menú diario.

 

Menú gastronómico de la Cocina Catalana con o sin maridaje

Aperitivos catalanes,
Coca de recapte (364) / Cabeza de ternera con vinagreta (271) / Bacalao gratinado con muselina de
ajo (175)

Cava Reserva de la Música. Bodega Jané Ventura (El Vendrell)

Entrante,
Caballas escabechadas en frío (1126). Acompañados con ensaladas de la comarca
Vinyater 2012. Bodega Partida  Creus (Bonastre)

Pescado,
Suquet de pescado (1019) comprado directamente en la Lonja de Vilanova
Xarel.lo 2011. Bodega Sicus (Bonastre)

Carne,
Codornices estofadas (604). Acompañadas con Arroz del “tros” (142)
Cabernet Sauvignon-Merlot 2009. Bodega Avgvstvs (El Vendrell)

Antes de los postres pequeña degustación de 3 quesos catalanes,
Queso de cabra de El Vendrell y del país con nuestro membrillo (382)

Postres tradicionales a escoger,
Crema catalana (442) / Manjar blanco  (668) / Brazo de gitano (206)
Vino dulce de la comarca

Cafés acompañados con dulces catalanes:
Coc de Almendras y Lenguas de gato

Menú servido únicamente a mesas completas
Precio del menú sin maridaje: 33 € (IVA incluido)
Precio del maridaje por persona: 13 € (IVA no incluido)

Finalmente os queremos recomendar también que venga disfrutar de unas colmenillas que nos han traído del Berguedà.

Y si aún desea más motivos para visitarnos en Calafell, este fin de semana tiene lugar en Calafell la Feria del Terròs. Así pues este fin de semana disfruta de un fin de semana gastronómico y cultural.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.