Gent de Calafell – Ràdio Calafell

Aquest dimarts 28 de maig vaig ser entrevistat al programa Gent de Calafell de Ràdio Calafell conduit per Ferran Rodriguez. En aquest programa vam tenir l’oportunitat de parlar de molts aspectes que giren al voltant de la gastronomia i de les meves experiències professionals del passat i actuals.

Us hem editat l’entrevista en aquest vídeo de youtube en què a mida que anem parlant també aniran apareixent algunes fotografies relacionades per tal de què l’àudio també vagi acompanyat d’alguna imatge quelcom interessant.

Podeu escoltar el programa en el següent enllaç del nostre compte de Youtube/VellPapiol.

Durant el temps que va durar el programa l’entrevista va ser dedica en 3 blogs :

Primer bloc:

Història del restaurant i de la tradició de la cuina marinera.
Trajectòria professional i estudis d’hosteleria.
L’experiència personal i professional durant l’estada al Bulli.
Experiència professional a Malàisia i França.
Cuina de producte desde els inicis gràcies a la trajectòria del meu pare Salvador amb la cuina basada en la recerca de qualitat en el producte.
Cuina marinera sense deixar de mirar a la terra?
Quina diferència hi ha entre els mètodes de pesca o de treball de la terra?

Parada Musical amb Veles i Vents amb la cançó Calafell

Segon bloc:

Parlem de productes especials com les ortigues de mar, les espardenyes, diversos peixos i altres productes com lletons, bolets de primavera, etc.

Parada Musica amb Feliu Ventura i Lluís Llach amb la cançó “El que diuen els arbres”

En el tercer bloc :

Què és Terra i Taula? Qui som? Que fem? Quins productes treballem? Com treballem? Com sorgeix una Formatge de garrofa?
Que és l’arrossejat i com està fet realment segons la tradició marinera?

Final de programa amb la cançó Sampa de Caetano Veloso i Maria Gadú.

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.