“No tot és tan negre””No todo es tan negro”
2176
post-template-default,single,single-post,postid-2176,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

“No tot és tan negre””No todo es tan negro”

Aquesta setmana us volem recomanar un article titulat “No tot és tan negre” per Josep Mélich  a l’Eix Diari el qual va dedicar unes paraules al col•lectiu de Terra i Taula i de retruc del nostre restaurant  com a integrants d’aquest.
En aquest article en Mélich es fa palès d’aquesta iniciativa engrescadora que ha nascut al Baix Penedès i què nosaltres com a integrants estem totalment involucrats i agraïts de poder participar en aquest projecte per potenciar la comarca més gastronòmica i alhora la idea de compartir per ensenyar i aprendre tots plegats sobre cuina, producte, vi, maridatges, etc.

Abans de citar-vos aquest article us volem recomanar dos enllaços mes sobre diverses activitats que hem dut a terme. Primer de tot l’àlbum de fotografies i l’article sobre la Xerrada i presentació de la Cuina Catalana i la seva Candidatura a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. En segon lloc el reportatge del taller de Cuina Catalana  de Televisió el Vendrell. Us recordem que al llarg de l’any duem a terme diversos tallers de cuina destinats al públic en general amants de la gastronomia i amb ganes d’aprendre. I per últim, com cada primer dijous de mes col·laborem al programa La Calaixera de Ràdio Vendrell (emissió del programa emès aquest 2 de maig) per parlar de gastronomia, cuina, producte i temes que girent al voltant de les activitats organitzades per Terra i Taula.

Si voleu estar al corrent de totes les nostres activitats immediatament ens podeu seguir al nostre facebook i a twitter . A més, podeu veure en vídeo tot el que fem al nostre canal de Youtube/vellpapiol.

A continuació us transcrivim l’article d’en Mélich, “No tot és tan negre”

Terra i Taula és una unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Aquest grup l’integrem productors agroalimentaris i cuiners que treballem en la recerca de la màxima qualitat en els productes, elaboracions i serveis que oferim. Entenem aquesta unió com a natural i necessària per preservar el gust i el futur dels productes de qualitat, al mateix temps que per contribuir des de la nostra comarca a treballar per la cultura gastronòmica de Catalunya.

Com que podeu entrar-hi amb un sol “clic”, no caldria afegir-hi res més per part meva. Potser també ja haureu llegit quelcom en aquest diari. Però, si em permeteu, hi posaré cullerada. He arribat a Terra i taula a partir d’una conversa amb el pare d’un dels seus promotors, creadors o “inventors” el Salvador Vernet Papiol, gran cuiner de la nissaga de cal Papiol de la platja de Calafell, família hostalera des de meitats del segle passat. El Salvador avui regenta la cuina del restaurant “El vell Papiol”. És pare del David jove cuiner, alumne del Ferran Adrià en l’època d’esplendor del Bulli i un dels promotors de Terra i Taula.

Un projecte engrescador i admirable pel fet que neix en plena crisi i quan més falta fan els joves emprenedors.

Han tingut la idea, per a mi genial, d’unir els components essencials d’una bona taula, com són els productes de la terra, la cuina, l’enologia i tot allò que es mou a l’entorn de la cultura gastronòmica i de la restauració.

Tot són gent de la comarca que malden per oferir productes naturals, frescos i de qualitat. Tant pel que fa a les hortalisses, les carns, el peix, l’oli i les begudes. I ho fan, amb tota la dignitat que requereixen les seves presentacions en la fita final,  que és la taula.

Com he dit abans amb la pàgina web i amb les noticies en els mitjans de comunicació, tindreu ocasió d’anar coneixent amb detall aquest projecte. Jo només volia fer-vos la crònica a partir d’una xerrada amistosa amb els components calafellencs d’aquest projecte.

Cal veure, de tant en tant, el got mig ple i si és d’un bon vi, davant d’un bon plat, millor .”

Esta semana os queremos recomendar un artículo titulado “No todo es tan negro” para Josep Mèlic al Eix Diario en el cual dedicó unas palabras al colectivo de Terra i Taula , además de nuestro restaurante como integrantes del mismo grupo.

En este artículo en Mèlich se hace patente de esta iniciativa estimulante que ha nacido en el Baix Penedès y que nosotros como integrantes estamos totalmente involucrados y agradecidos de poder participar en este proyecto para potenciar la comarca más gastronómica ya la vez la idea de compartir para enseñar y aprender todos juntos sobre cocina, producto, vino, maridajes, etc.

Antes de citar este artículo os queremos recomendar dos enlaces más sobre diversas actividades que hemos llevado a cabo. Primero de todo el álbum de fotografías y el artículo sobre la Conferencia y presentación de la Cocina Catalana y su Candidatura a Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO. En segundo lugar el taller de Cocina Catalana que puede ver en imágenes y el reportaje de Televisión El Vendrell sobre éste. Os recordamos que a lo largo del año llevamos a cabo varios talleres de cocina destinados al público en general amantes de la gastronomía y con ganas de aprender. Y por último recomendar nuestra colaboración el programa La Calaixera de Ràdio Vendrell todos los primeros jueves de mes para hablar de cocina, productor, vino y todo lo que gira alrededor de las actividades organizadas por Terra i Taula.
Si desea estar al corriente de todas nuestras actividades in situ nos puede seguir en nuestro facebook y twitter. Además, puede ver en vídeo todo lo que hacemos en nuestro canal de Youtube / vellpapiol.

A continuación os transcribimos el artículo de Mèlich, “No todo es tan negro”

“Terra i Taula es una unión de productores y cocineros del Baix Penedès. Este grupo lo integramos productores agroalimentarios y cocineros que trabajamos en la búsqueda de la máxima calidad en los productos, elaboraciones y servicios que ofrecemos. Entendemos esta unión como natural y necesaria para preservar el sabor y el futuro de los productos de calidad, al tiempo que para contribuir desde nuestra comarca a trabajar por la cultura gastronómica de Cataluña.

Como puede entrar con un solo “clic”, no habría que añadir nada más por mi parte. Quizás también ya habréis leído algo en este diario. Pero, si se me permite, pondré cucharada. He llegado a Terra i Taula a partir de una conversación con el padre de uno de sus promotores, creadores o “inventores” el Salvador Vernet Papiol, gran cocinero de la familia de cal Papiol de la playa de Calafell, familia hostelera desde mitades del siglo pasado. El Salvador hoy regenta la cocina del restaurante “El Vell Papiol”. Es padre de David joven cocinero, alumno de Ferran Adrià en la época de esplendor del Bulli y uno de los promotores de Terra i Taula.

Un proyecto ilusionante y admirable por el hecho de que nace en plena crisis y cuando más falta hacen los jóvenes emprendedores.

Han tenido la idea, para mí genial, de unir los componentes esenciales de una buena mesa, como son los productos de la tierra, la cocina, la enología y todo lo que se mueve en torno a la cultura gastronómica y de la restauración.

Todo son gente de la comarca que se esfuerzan por ofrecer productos naturales, frescos y de calidad. Tanto en lo que respecta a las hortalizas, las carnes, el pescado, el aceite y las bebidas. Y lo hacen, con toda la dignidad que requieren sus presentaciones en la meta final, que es la tabla.

Como he dicho antes con la página web y con las noticias en los medios de comunicación, tendrá ocasión de ir conociendo con detalle este proyecto. Yo sólo quería haceros la crónica a partir de una charla amistosa con los componentes calafellenses de este proyecto.

Hay que ver, de vez en cuando, el vaso medio lleno y si es de un buen vino, ante un buen plato, mejor. “

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.