Formatge de GarrofaQueso de Algarroba

Us volem presentar el primer Formatge de Garrofa de Catalunya elaborat per Joan Martí de la Formatgeria del Penedès – Marvall amb la nostra col·laboració i de la resta d’integrants de Terra i Taula.

Un dels punts claus del naixement del col·lectiu Terra i Taula era treballar conjuntament cuiners i productors per tal de compartir coneixements, experiències i motivacions per tal de seguir aprenent i aportant coses noves com a professionals. Gràcies aquesta col·laboració ha sorgit aquest formatge tan especial.

Aquest formatge de garrofa està elaborat amb formatge de llet de cabra en què s’hi afegit farina de garrofa durant la seva elaboració. Aquest segueix un procés de curació que afavoreix i potencia el gust de la garrofa.

Podreu gaudir d’aquest formatge de garrofa a la nostra carta de formatges o com a postres en el menú diari. No us deixeu perdre tastar aquesta unió del formatge de cabra amb un dels productes més característics i oblidats de les nostres comarques, i què Terra i Taula vol potenciar gastronòmicament.

A més, aquest proper dimarts 11 de juny participarem en el taller La Cuina del Formatge en què participarem amb la resta de companys de Terra i Taula. Aquest és un taller de cuina en què aprendreu a utilitzar el formatge del Penedès a la cuina. A més al final del taller hi haurà tast dels platets elaborats amb maridatge.

Finalment, gaudiu de la Jornada de Portes Obertes a la Formatgeria el proper dissabte 8 de juny:

Des de Terra i Taula s’organitzen jornades de visites conjuntament amb el productor perquè el consumidor conegui de primera mà tot sobre els productes artesans i de qualitat de la nostra comarca. Us recomanem aquesta visita que constarà de visita amb el productor, tast amb maridatge i petit obsequi làctic.

Trobareu més informació d’aquestes activitats a la pàgina web de Terra i Taula.

 Os queremos presentar el primer Queso de Algarroba elaborado por Joan Martí de la Quesería del Penedès – Marvall con nuestra colaboración y del resto de integrantes de Terra i Taula.

Uno de los puntos claves del nacimiento del colectivo Terra i Taula era trabajar conjuntamente cocineros y productores para compartir conocimientos, experiencias y motivaciones para seguir aprendiendo y aportando cosas nuevas como profesionales. Gracias esta colaboración ha surgido este queso tan especial.

Este Queso de algarroba está elaborado con queso de leche de cabra en que se agregó harina de algarroba durante su elaboración. Este sigue un proceso de curación que favorece y potencia el sabor de la algarroba.

Podrá disfrutar de este queso de algarroba en nuestra carta de quesos o como postre en el menú diario. No se pierda la oportunidad probar esta unión del queso de cabra con uno de los productos más característicos y olvidados de nuestras comarcas, y que Terra i Taula quiere potenciar gastronómicamente.

Además, este próximo martes 11 de junio participaremos en el taller La Cocina del Queso en que participaremos con el resto de compañeros de Tierra y Tabla. Este es un taller de cocina en el que aprenderás a utilizar el Queso del Penedès en la cocina. Además al final del taller habrá cata de los platillos elaborados con maridaje.

Finalmente, disfrute de la Jornada de Puertas Abiertas a la Quesería el próximo sábado 8 de junio:

Desde Terra i Taula organizan jornadas de visitas conjuntamente con el productor para que el consumidor conozca de primera mano todo sobre los productos artesanos y de calidad de nuestra comarca. Recomendamos esta visita que constará de visita con el productor, cata con maridaje y pequeño obsequio láctico.

Encontrará más información sobre estas actividades en la página web de Terra i Taula.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.