Diari de Tarragona – Taller “La cuina de l’aigua de mar i de les espècies oblidades”Diari de Tarragona – Taller “La cocina de l’agua de mar y de la espécies olvidadas

El divendres passat vam dur a terme un taller gastronòmic dins el Bus de la Fundació Alícia a Calafell anomenat el “La cuina de l’aigua de mar i de les espècies oblidades”. Aquest taller el varem dur a terme conjuntament amb l’amic i cuiner del restaurant Lo Mam de Segur de Calafell. A més, els tastos es van fer amb maridatge a càrrec de Gerard Jané de l’emblemàtic celler Jané Ventura del Vendrell. La cultura també va ser present amb la lectura de poemes de l’escriptora Carme Espart de Segur de Calafell.

Tot i què dintre d’uns dies us penjarem un article més detallat sobre els tallers que vam dur en el bus Alícia del Vendrell, volem compartir amb vosaltres l’article que ha dedicat el Diari de Tarragona al taller que us comentàvem anteriorment. Estem contents que la part de “les espècies oblidades” que vam varem preparar aixequès l’atenció dels assistents i de la premsa.

Diari de Tarragona, dissabte 13 de juliol del 2013

El viernes pasado se llevó a cabo un taller gastronómico en el Bus de la Fundación Alicia en Calafell llamado el “La cocina del agua de mar y de las especies olvidadas”. Este taller lo llevamos a cabo conjuntamente con el amigo y cocinero del restaurante Lo Mam de Segur de Calafell. Además, las degustaciones se hicieron con maridaje a cargo de Gerard Jané del emblemático bodega Jané Ventura del Vendrell. La cultura también estuvo presente con la lectura de poemas de la escritora Carme Espart de Segur de Calafell.

Aun que dentro de unos días os colgaremos un artículo más detallado sobre los talleres que hicimos en el bus Alicia del Vendrell, queremos compartir con vosotros el artículo que ha dedicado el Diario de Tarragona en el taller que os comentábamos anteriormente. Estamos contentos de que la parte de “las especies olvidadas” que hicimos preparamos levantan la atención de los asistentes y de la prensa.

Diari de Tarragona, sábado 13 de julio del 2013

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.