El Bus Alícia arriba a CalafellEl Bus Alícia llega a Calafell
2303
post-template-default,single,single-post,postid-2303,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

El Bus Alícia arriba a CalafellEl Bus Alícia llega a Calafell

El Bus de la Fundació Alícia arribarà a Calafell el proper 9 de juliol i farà estada al port de Segur de Calafell fins el 13 de juliol. Què és el Bus Alícia? És una exposició interactiva e itinerant sobre alimentació i salut. Un
projecte que explica la importància d’alimentar-se bé, d’ensenyar a menjar millor i que aporta informació
tècnica i científica, estratègies i coneixements dels hàbits alimentaris a la nostra societat. Aquest bus també té una aula de cuina perfectament equipada per divulgar pel territori les recerques i els projectes que, en matèria de ciència, salut i patrimoni
agroalimentari. (Us adjuntem foto del bus). Podeu veure les fotos del taller que varem impartir sobre la “Cuina del Baix Penedès” al Bus Alícia durant l’estada a Vendrell.

En en aquest aula gastronòmica en què entrem en joc nosaltres, en el qual impartirem dos tallers gastronòmics conjuntament amb un altre cuiner, el president de la Confraria de Pescadors de Calafell i dos enòlegs.  Els dos tallers que us presentem són:

Els mètodes de pesca, la cuina marinera de bord i el Calafell dolç

Dimecres 10 de Juliol del 2013 17:30 a 18:30h

Introducció:

Quan parlem de Calafell uns dels aspectes que ens ve al cap és la pesca, tot i què l’època d’or la situem la primera meitat  del segle XX, avui encara tenim una petita representació de flota pesquera. Creiem que l’ofici de pescador i els mètodes de pesca són una part important de la nostra cultura com a poble però també de la gastronomía ja que la cuina marinera i els productes de la nostra costa formant part de la les nostres arrels culinàries.

Podem afirmar que els productes del mar constitueixen la base de la gastronomia calafellenca. L’arrossejat és el plat insígnia de Calafell, aquest és un àpat d’arrel pescadora i cassolana, que avui pot degustar-se com un autèntic refinament gastronòmic. Igualment, la varietat de plats de peix i marisc és molt gran i elaborada, gràcies a la tradició marinera que han deixat en llegat els nostres avantpassats.

Esquema de l’activitat:

  • Xerrada sobre pesca i cuina marinera de bord, acompanyada amb material gràfic i físic per complementar la xerrada dels oficis de pesca.  Explicacions de Joan Solé (President de la Confraria de Pescadors de Calafell) i Salvador Vernet (Vell Papiol)
  • Taller de cuina amb Salvador Vernet i David Vernet (Vell Papiol) amb l’elaboració d’un plat emblemàtic de la cuina marinera de bord. Tast final amb maridatge de l’enòleg Eduard Pié del celler Sicus (Massís de Bonastre).
  • Presentació de les postres de Calafell a càrrec del cuiner Jordi Guillem


La Cuina de l’ aigua de mar i les espècies marines oblidades

Bus Fundació Alicia – Divendres 12 de Juliol del 2013 17:30 a 18:30h

Introducció:

L´aigua de mar com a ingredient sempre s’ha utilitzat per depurar el propi marisc però també com element de cocció d’aquest mateix marisc. Actualment gràcies a uns filtrats i depurats es pot consumir amb total garantía i ens permet utilizar-la a diari a la nostra cuina.

La nostra costa és rica i abundant d’espècies marines ben diverses. Sempre s’han consumit en els cercles familiars dels pescadors però no tenen presència als mercats. Us proposem descobrir i conèixer productes poc coneguts com caixetes de mar, patates de mar, ortigues de mar, etc.

Esquema de l’activitat:

  • Xerrada sobre l´utilització de l´aigua de Mar a la cuina. Presentació d’espècies oblidades de la nostra costa.
  • Taller de cuina amb Jordi Guillem (Restaurant Lo Mam)  i David Vernet (Vell Papiol) amb l’elaboració de les receptes.
  • Tast final dels plats amb maridatge de vins de Jané Ventura a càrrec de l’enòleg Gerard Jané.Lectura de poesia sobre la Mar de Calafell de mans de l’escriptora Carme Espart.

Tots els tallers tenen un preu de 8 Euros destinats íntegrament a la mateixa Fundació Alícia. Els tallers tenen una durada de d’1 hora i 30 minuts. Podeu consultar la resta d’informació sobre el Bus Alícia ho podeu fer a la mateixa web del projecte.

El Bus de la Fundación Alicia llegará a Calafell el próximo 9 de julio y hará estancia en el puerto de Segur de Calafell hasta el 13 de julio. ¿Qué es el Bus Alicia? Es una exposición interactiva e itinerante sobre alimentación y salud. Un proyecto que explica la importancia de alimentarse bien, de enseñar a comer mejor y que aporta información
técnica y científica, estrategias y conocimientos de los hábitos alimentarios en nuestra sociedad. Este bus también tiene un aula de cocina perfectamente equipada para divulgar por el territorio las investigaciones y los proyectos que, en materia de ciencia, salud y patrimonio
agroalimentario.
Pueden ver las fotos del taller que hicimos impartir sobre la “Cocina del Baix Penedès” en el Bus Alicia durante la estancia en Vendrell.

En en este aula gastronómica en la que entramos en juego nosotros, en el que impartir dos talleres gastronómicos conjuntamente con otro cocinero, el presidente de la Cofradía de Pescadores de Calafell y dos enólogos. Los dos talleres que presentamos son:

Los métodos de pesca, la cocina marinera de a bordo y el Calafell dulce

Miércoles 10 de Julio de 2013 17:30 a 18:30 h

Introducción:

Cuando hablamos de Calafell unos de los aspectos que nos viene a la mente es la pesca, aunque el que la época de oro la situamos la primera mitad del siglo XX, hoy todavía tenemos una pequeña representación de flota pesquera. Creemos que el oficio de pescador y los métodos de pesca son una parte importante de nuestra cultura como pueblo pero también de la gastronomía ya que la cocina marinera y los productos de nuestra costa formando parte de la nuestras raíces culinarias.

Podemos afirmar que los productos del mar constituyen la base de la gastronomía calafellense. El arrossejat es el plato insignia de Calafell, este es una comida de raíz pescadora y casera, que hoy puede degustarse como un auténtico refinamiento gastronómico. Igualmente, la variedad de platos de pescado y marisco es muy grande y elaborada, gracias a la tradición marinera que han dejado en legado nuestros antepasados.

Esquema de la actividad:

Charla sobre pesca y cocina marinera de a bordo, acompañada con material gráfico y físico para complementar la charla de los oficios de pesca. Explicaciones de Joan Solé (Presidente de la Cofradía de Pescadores de Calafell) y Salvador Vernet (Vell Papiol)
Taller de cocina con Salvador Vernet y David Vernet (Vell Papiol) con la elaboración de un plato emblemático de la cocina marinera de a bordo. Cata final con maridaje del enólogo Eduard Pié de la bodega Sicus (Macizo de Bonastre).
Presentación de los postres de Calafell a cargo del cocinero Jordi Guillem

La Cocina del agua de mar y las especies marinas olvidadas

Bus Fundación Alicia – Viernes 12 de Julio de 2013 17:30 a 18:30 h

Introducción:

El agua de mar como ingrediente siempre se ha utilizado para depurar el propio marisco pero también como elemento de cocción de este mismo marisco. Actualmente gracias a unos filtrados y depurados se puede consumir con total garantía y nos permite utilizarla a diario en nuestra cocina.

Nuestra costa es rica y abundante de especies marinas muy diversas. Siempre se han consumido en los círculos familiares de los pescadores pero no tienen presencia en los mercados. Os proponemos descubrir y conocer productos poco conocidos como cajitas de mar, patatas de mar, ortigas de mar, etc.

Esquema de la actividad:

Charla sobre la utilización del agua de mar en la cocina. Presentación de especies olvidadas de nuestra costa.
Taller de cocina con Jordi Guillem (Restaurante Lo Mam) y David Vernet (Vell Papiol) con la elaboración de las recetas.
Cata final de los platos con maridaje de vinos de Jané Ventura a cargo del enólogo Gerard Jané.

Lectura de poesía sobre la Mar de Calafell de manos de la escritora Carmen Esparto.

Todos los talleres tienen un precio de 8 Euros destinados íntegramente a la misma Fundación Alicia. Los talleres tienen una duración de 1 hora y 30 minutos. Puede consultar el resto de información sobre el Bus Alicia puede hacerlo en la misma web del proyecto.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.