Jornades gastronòmiques de l’Horta de tardorJornadas gastronómicas de la Huerta de Otoño

Iniciem unes noves jornades gastronòmiques organitzades pel col·lectiu Terra i Taula. Aquesta vegada el protagonisme serà per les verdures i hortalisses de tardor que ens oferirà un dels nostres proveïdors de verdures tot l’any de Camp de la Sort de Bonastre i de la seva xarxa de col·laboracions entre pagesos.

”  La Associació Campdelasort és una associació sense ànim de lucre dedicada al foment de la sobirania alimentària de productes naturals ecològics i la implantació de la agroecologia en la pagesia catalana. D’aquesta manera intentem crear un món millor on els pagesos treballin per als consumidors en unes millors condicions i els consumidors tinguin la oportunitat d’alimentarse amb productes ecològics de manera responsable. ”

Així doncs fins el 24 de novembre podreu gaudir de diversos plats a la nostra carta i menú en què les verdures de qualitat i de temporada seran les protagonistes.

Al llarg de les setmanes els plats s’aniran modificant però si que us podem ficar alguns dels exemples per començar:

Aperitiu al llarg de les jornades: Coca de recapte amb bledes de tres colors

Brotons saltejats amb cansalada, botifarra i ou a baixa tempeatura

Bacallà gratinat amb all i oli d’alls confitats amb fons de crema d’espinacs

Sacher de tardor amb melmelada de carbassa violí

Entre altres plats elaborats amb moniatos, remolatxes, naps, castanyes, etc.

A més com ja és habitual el col·lectiu organitza dues activitats més en què l’objectiu és conèixer els productes amb el mateix pagès a través d’unes portes obertes i alhora ensenyar-lo a cuinar a través dels tallers de cuina. Tota la informació a l’article del web.

Visita a l’horta amb família

Dia: Diumenge, 24 de novembre

Hora: 10.30h a 13:30h

Preu: Gratuït / Es prega reservar places per una bona organització

Lloc: Plaça de l’església de Bonastre

Més informació i reserves: info@terraitaula.cat o 695 480 136

Taller  per a nens “Les hortalisses a taula!”

Dia: Dimarts, 19 de novembre

Hora: 17.30h a 19:30h

Preu: 10  € per nen / Només amb reserva prèvia / Places limitades / El nen ha de venir amb un adult

Lloc: Escola de Bonastre

Més informació i reserves: info@terraitaula.cat o 695 480 136 

 Iniciamos unas nuevas jornadas gastronómicas organizadas por el colectivo Terra i Taula . Esta vez el protagonismo será para las verduras y hortalizas de otoño que nos ofrecerá uno de nuestros proveedores de verduras todo el año , Camp de la Sort de Bonastre y de su red de colaboraciones entre agricultores .

” La Asociación Campdelasort es una asociación sin ánimo de lucro dedicada al fomento de la soberanía alimentaria de productos naturales ecológicos y la implantación de la agroecología en la agricultura catalana . Así intentamos crear un mundo mejor donde los agricultores trabajen para los consumidores en unas mejores condiciones y los consumidores tengan la oportunidad de alimentarse con productos ecológicos de manera responsable . ”
Así pues hasta el 24 de noviembre podrá disfrutar de varios platos en nuestra carta y menú en el que las verduras de calidad y de temporada serán las protagonistas .

A lo largo de las semanas los platos irán modificando pero si que podemos avanzar algunos de los ejemplos para comenzar:
Aperitivo a lo largo de las jornadas : “Panadons” con acelgas de tres colores
Brotons salteados con tocino, morcilla y huevo a baja tempeatura
Bacalao gratinado con ajo y aceite de ajos confitados con fondos de crema de espinacas
Sacher de otoño con mermelada de calabaza violín
Entre otros platos elaborados con boniatos , remolachas , nabos , castañas , etc .

Además como ya es habitual el colectivo organiza dos actividades más en las que el objetivo es conocer los productos con el mismo campesino a través de unas puertas abiertas y al mismo tiempo enseñarle a cocinar a través de los talleres de cocina . Toda la información en el artículo de la web .

Visita a la huerta con familia
Día: Domingo , 24 de noviembre
Hora : 10.30h a 13:30 h
Gratuito / Se ruega reservar plazas para una buena organización
Lugar : Plaza de la iglesia de Bonastre
Más información y reservas : info@terraitaula.cat o 695480136

Taller para niños ” Las hortalizas en la mesa ! “
Día: Martes , 19 de noviembre
Hora : 17.30h a 19:30 h
Precio : 10 € por niño / Sólo con reserva previa / Plazas limitadas / El niño debe venir con un adulto
Lugar : Escuela de Bonastre
Más información y reservas : info@terraitaula.cat o 695480136

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.