Menú del Xató 2014 – Ruta del XatóMenú del Xató 2014 – Ruta del Xató

El nostre restaurant forma part de la Ruta del Xató, una proposta gastronòmica del Penedès. Aquest any té lloc les terceres Jornades del Xató a Calafell fins el 9 de març.

El nostre xató de temporada està elaborat amb escarola ecològica del Baix Penedès, salsa tradicional i peixos amb salaó de qualitat. Us recomanem el nostre article amb la recepta i l’origen d’aquest plat.

Amanida Xató

MENÚ DEL XATÓ

Com aperitiu, les tres textures del Xató,

Bacallà en tempura de nyores
Panet d’oliva negra farcit de crema d’anxova
Tonyina salada cruixent

L’amanida d’hivern per excel·lència,

El tradicional Xató

Seguim amb el peix,
Cueta de rap de Vilanova amb “Calçot del Montmell” i escarxofes

Acabem amb la carn,

Guatlles estofades al vi negre acompanyades amb satjetat d’espelta i verdures ecològiques d’hivern

I de postres,

Pastís esponjós d’avellana i garrofa

Cafès acompanyat amb Petit Four
Vi amb DO Penedès/Aigua
Preu: 36 € (IVA inclòs)

Per últim, destacar que les 10 primeres persones en fer un menú rebrà una entrada gratuïta per visitar el patrimoni de Calafell (Castell de Santa Creu, Ciutadella Ibèrica i Casa-Museu Carlos Barral).

Nuestro restaurante forma parte de la Ruta del Xató, una propuesta gastronómica del Penedès. Este año tiene lugar las terceras Jornadas del Xató en Calafell hasta el 9 de marzo.

Nuestro xató de temporada está elaborado con escarola ecológica del Baix Penedès, salsa tradicional y peces con salazón de calidad.
Recomendamos nuestro artículo con la receta y el origen de este plato.

Amanida Xató

Nuestro Xató de temporada esta elaborado con escarola ecológica del Baix Penedès, salsa tradicional i pescado con salazón de calidad

MENÚ DEL XATÓ

Como aperitivo, las tres texturas del Xató,

Bacalao con tempura de ñoras
Panecillo de oliva negra relleno de crema de anchoa
Atún salado crujiente

La ensalada típica de invierno,

El tradicional Xató

Seguimos con el pescado,
Colita de rape de Vilanova con “Calçot del Montmell” y alcachofa

Acabamos con la carne,

Codorniz estofada al vino tinto con salteado de espelta y verduras ecológicas de invierno

Y de postres,

Pastel esponjoso de avellana y algarroba

Cafés acompañados con Petit Four
Vino con DO Penedès/Agua
Precio: 36 € (IVA incluido)

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.