“No hi ha mala herba””No hay mala hierba”
2644
post-template-default,single,single-post,postid-2644,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

“No hi ha mala herba””No hay mala hierba”

Des de ja fa uns dies a les nostres xarxes socials haureu trobat imatges i comentaris que girant al voltant de les herbes i concretament d’un llibre anomenat “No hi ha mala herba” escrit per Jon Marín. Nosaltres en aquest llibre hem fet una petita col·laboració conjuntament amb l’amic i company professional Jordi Guillem del Restaurant Lo Mam donant la nostra opinió sobre aspectes relacionats amb les herbes i sempre des del nostre punt de vista de cuiner professional. Finalment també hem fet una aportació amb una recepta en que les ortigues i altres herbes són protagonistes.

Tal com explica l’autor al llibre des de molt antic, la humanitat consumeix i gaudeix de plantes silvestres. Abans de l’agricultura, la recol·lecció de les plantes que creixien de forma espontània en el nostre entorn era un de les fonts bàsiques de la nostra alimentació. Actualment aquesta pràctica ha desaparegut ja que les verdures i fruites silvestres han desaparegut dels nostres hàbits alimentaris,mantenint-se només el nostre interès en la recol·lecció d’altres espècies com els bolets. Catalunya alberga la diversitat de flora vascular més gran del continent europeu i posseeix una llarga tradició botànica.  De les 12.000 plantes vasculars que existeixen a Europa es coneixen les propietats culinàries d’unes 1.200. A la nostra fruiteria de confiança trobarem una molt petita representació d’aquestes,  i si observem el nostre rebost, veurem que estem acostumats a cuinar amb tan sols 20-25 espècies vegetals diferents. Per aquesta raons exposades us aconsellem aquest llibre, per tal d’enriquir-se de coneixements que podem trobar al nostre entorn.

“No hi ha mala herba – Ecologia i cultura de les plantes silvestres comestibles d’entorns urbans i periurbans” pretèn acostar la vegetació de la qual estem envoltats i que passa desapercebuda. La major part de nosaltres vivim en municipis  o grans ciutats però això no vol dir que no poguem trobar herbes en el nostre entorn o en el mateix municipi , als nostres jardins particulars , al voltant de camins propers, o a les zones agrícoles o costaneres properes a la nostra vivenda. És un llibre molt gràfic per tal que us sigui molt fàcil reconèixer les herbes. Un cop reconegudes trobareu tota la informació de l’espècie, aspectes culturals sobre aquestes i els usos que li podeu donar a la cuina.

Fotografia conjuntament amb l'autor del llibre Jon Marín

Per part nostra seguirem ficant en valor amb respecte aquest patrimoni que el nostre territori ens ofereix. Conjuntament amb Jon Marín i el cuiner Jordi Guillem estem treballant  fent recerca de usos culinaris pràctics per tal de donar a conèixer aquestes herbes. Actualment estem preparant una presentació del llibre en què aprofitarem per fer un taller pràctic de recol·lecció, manipulació i usos culinàris. Tanmateix l’autor a ficat en marxa un blog en que seguirà recollint i proposant-vos noves informacions sobre aquest magnífic món de les herbes comestibles.

Finalment informar-vos que podeu comprar aquest llibre al nostre restaurant a un preu de 15 Euros. Si no teniu oportunitat de visitar el restaurant podeu trobar la informació i punts de vendes a Pol·len Edicions.

 

Desde hace unos días en nuestras redes sociales habréis encontrado imágenes y comentarios que giran alrededor de las hierbas y concretamente de un libro llamado “ No hay mala hierba” escrito por Jon Marín . Nosotros en este libro hemos hecho una pequeña colaboración conjuntamente con el amigo y compañero profesional Jordi Guillem del Restaurante Lo Mam dando nuestra opinión sobre aspectos relacionados con las hierbas y siempre desde nuestro punto de vista de cocinero profesional . Finalmente también hemos hecho una aportación con una receta en que las ortigas y otras hierbas son protagonistas.

Como explica el autor desde muy antiguo, la humanidad consume y disfruta de plantas silvestres . Antes de la agricultura , la recolección de las plantas que crecían de forma espontánea en nuestro entorno era uno de las fuentes básicas de nuestra alimentación . Actualmente esta práctica ha desaparecido ya que las verduras y frutas silvestres han desaparecido de nuestros hábitos alimenticios, manteniéndose sólo nuestro interés en la recolección de otras espècies como las setas .
Cataluña alberga la diversidad de flora vascular más grande del continente europeo y posee una larga tradición botánica . De las 12.000 plantas vasculares que existen en Europa se conocen las propiedades culinarias de unas 1.200. En una frutería encontraremos una muy pequeña representación de las mismas, y si observamos nuestra despensa , veremos que estamos acostumbrados a cocinar con tan sólo 20-25 especies vegetales diferentes . Por esta razones expuestas aconsejamos este libro, para enriquecerse de conocimientos que podemos usar y encontrar en nuestro entorno.

“No hay mala hierba – Ecología y cultura de las plantas silvestres comestibles de entornos urbanos y periurbanos “ pretende acercar la vegetación de la que estamos rodeados y que pasa desapercibida . La mayor parte de nosotros vivimos en municipios o grandes ciudades pero eso no quiere decir que no podamos encontrar hierbas en nuestro entorno o en el mismo municipio , en nuestros jardines particulares , alrededor de los caminos cercanos , o en las zonas agrícolas o costeras cercanas a nuestra vivienda . Es un libro muy gráfico para que le sea muy fácil reconocer las hierbas . Una vez reconocidas encontrará toda la información de la especie , aspectos culturales sobre estas y los usos que le puedes dar a la cocina .

Por nuestra parte seguiremosponiendo en valor  este patrimonio que nuestro territorio nos ofrece . Conjuntamente con Jon Marín y el cocinero Jordi Guillem estamos trabajando haciendo investigación de usos culinarios prácticos para dar a conocer estas hierbas . Actualmente estamos preparando una presentación del libro en el que aprovecharemos para hacer un taller práctico de recolección , manipulación y usos culinarios. Además el autor a puesto en marcha un blog en que seguirá recogiendo y proponiéndo nuevas informaciones sobre este magnífico mundo de las hierbas comestibles .

Finalmente informar de que puede comprar este libro en nuestro restaurante a un precio de 15 Euros . Si no tiene oportunidad de visitar el restaurante puede encontrar la información y puntos de ventas a Polen Ediciones .

David Vernet

2 Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.