Recepta Crema Catalana de Sant JosepReceta Crema Catalana de San José
2641
post-template-default,single,single-post,postid-2641,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Recepta Crema Catalana de Sant JosepReceta Crema Catalana de San José

Crema Catalana de Sant Josep

Aquest dimecres és Sant Josep i com mana la tradició és el dia de la Crema Catalana. Ignasi Domènech ja mencionava l’any 1924 al llibre “la Teca” com les postres més emblemàtiques de Catalunya. Amb el temps aquestes postres s’han consolidat i actualment les podem gaudir tot l’any per tot Catalunya i fins i tot lluny de les nostres fronteres.

La tradició de menjar Crema Catalana per Sant Josep esdevé per
l’excedent d’ous en l’inici del bon temps i l’associació de festa religiosa amb pastisseria. Com a restaurant creiem que hem de mantenir les tradicions del nostre país per això durant una setmana trobareu la tradicional Crema de Sant Josep cremada amb la típica cassoleta de fang. A més podreu gaudir d’altres elaboracions en què la crema serà la principal protagonista de la nostra carta de postres des de el 19 al 23 de març tant a la carta com al menú:

La tradicional crema catalana de Sant Josep servida amb la seva cassoleta típica de fang

“Canutillos” de pasta de full amb crema de Sant Josep

Crema catalana d’ametlles acompanyada amb salsa de garrofes i avellanes caramel·litzades amb garrofa

Maduixes al vi dolç moscatell amb escuma de crema catalana gratinada

La copa de crema catalana de taronja amb caviar de iogurt de cabra del Vendrell

Tot i així creiem que entre tots hem conservar les tradicions gastronòmiques, per aquest motiu us recomanem que elaboreu vosaltres mateixos la crema el dimarts o el cap de setmana per tal d’aprofitar i reunir-vos amb els vostres éssers estimats al voltant d’una taula i amb les postres tradicionals de Sant Josep.

Recepta Crema Catalana de Sant Josep

Ingredients:
1 litre de llet
8 unitats de rovell d’ou
200 -250 gr de sucre
50 -80 gr midó de blat de moro
1 branca de canyella
Pell ¼ de llimona

Elaboració:
Primer de tot remarcar, que les quantitats de sucre i de midó dependrà de la dolçor i l’espessa que us agradi la crema. Feu-la com us agradi més a vosaltres.

Primer de tot feu bullir la llet amb la canyella, la pell de llimona i el sucre.
Barregeu en un bol els rovells d’ou i el midó. Un petit truc és afegir un petit raig de llet freda per tal de no es formin grumolls quan ho afegim la llet calenta aromatitzada.

A continuació passar la llet que heu bullit per un col·lador xinés dins el bol de rovells i midó. Aquesta operació s’ha de fer a poc a poc i sense parar de remenar.
Tot seguit torneu a ficar la barreja anterior a calentar al foc sense parar de remenar fins que quedi espessa. Sabreu que ja està prou espessa quan arrenqui el primer bull ja que serà el moment de retirar-la immediatament. Mai heu de deixar-la bullir ni deixar-la de remenar.
Per últim ja només queda refredar-les en les típiques cassoletes de fang.
Un cop freda i sempre abans de servir-la, afegiu sucre per sobre i cremeu-la amb una pala de ferro roent.

Que aprofiti!

 

Este miércoles es San José y como manda la tradición es el día de la Crema Catalana. Ignasi Domènech ya mencionaba en 1924 en el libro “la Teca” como los postres más emblemáticos de Cataluña. Con el tiempo este postre se ha consolidado y actualmente lo podemos disfrutar todo el año por toda Cataluña e incluso lejos de nuestras fronteras.

La tradición de comer Crema Catalana por San José proviene por
el excedente de huevos en el inicio del buen tiempo y la asociación de fiesta religiosa con pastelería. Como restaurante creemos que debemos mantener las tradiciones de nuestro país por eso durante una semana encontrará la tradicional Crema de San José quemada con la típica cazuelita de barro. Además podrá disfrutar de otras elaboraciones en las que la crema será la principal protagonista de nuestra carta de postres desde el miercoles 19 al 23 de marzo.

La tradicional crema catalana de San José servida con su cazuelita típica de barro

“Canutillos” de hojaldre con crema de San José

Crema catalana de almendras acompañada con salsa de algarrobas y avellanas caramelizadas con algarroba

Fresas al vino dulce moscatel con espuma de crema catalana gratinada

La copa de crema catalana de naranja y caviar de yogurt de cabra

Aún así creemos que entre todos hemos conservar las tradiciones gastronómicas, por este motivo os recomiendamos que elaboreis vosotros mismos la crema el martes o el fin de semana para aprovechar y reunirse con sus seres queridos alrededor de una mesa y con los postres tradicionales de San José.

Receta Crema Catalana de San José

Ingredientes:
1 litro de leche
8 unidades de yema de huevo
200 -250 gr de azúcar
50 -80 gr almidón de maíz
1 rama de canela
Piel ¼ de limón

Elaboración:
Ante todo destacar, que las cantidades de azúcar y de almidón dependerá de la dulzura y la espesura que os guste en la crema.

Primero hervir la leche con la canela, la piel de limón y el azúcar.
Mezclar en un bol las yemas de huevo y el almidón. Un pequeño truco es añadir un pequeño chorro de leche fría para que no se formen grumos cuando le añadimos la leche caliente aromatizada.

A continuación pasar la leche que ha hervido por un colador chino dentro del cuenco de yemas y almidón. Esta operación debe hacerse poco a poco y sin parar de remover.
A continuación volver a meter la mezcla anterior a calentar al fuego sin parar de remover hasta que quede espesa. Sabréis que ya está suficientemente espesa cuando arranque el primer hervor ya que será el momento de retirarla inmediatamente. Nunca debe dejarla hervir ni dejarla de remover.
Por último ya sólo queda enfriarlas en las típicas cazuelitas de barro.
Una vez fría y siempre antes de servirla, añadir azúcar por encima y quemarla con una pala de hierro candente.

Que aproveche!

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.