La cultura del BrandiLa cultura del Brandy

Us proposem una activitat per endinsar-nos dins el món dels principals destil·lats de vi.

Quines diferències hi ha entre el Brandi del Penedès, Jerez, Cognac, Armanyac? S’elaboren amb el mateix mètode de destil·lació?  Quins mètodes de criança segueixen? Què volen dir conceptes que trobareu a les etiquetes com: VSOP, Hors d’Age, Napoléon, Fine Champagne, Solera, etc? La copa “balon” és la més adient per tastar-lo?

Desprès d’una petita introducció teòrica per comprendre les regions i els seus destil·lats farem un tast a cegues d’un Brandi de cada zona per descobrir a través del tast les diferències en cadascun d’ells.

Os proponemos una actividad para adentrarnos en el mundo de los principales destilados de vino.
¿Qué diferencias hay entre el Brandy del Penedés, Jerez, Cognac, Armagnac? Se elaboran con el mismo método de destilación? ¿Qué métodos de crianza siguen? ¿Qué quieren decir conceptos que se encuentran en las etiquetas como: VSOP, Hors de Age, Napoléon, Fine Champagne, Solera, etc? La copa “balon” es la más adecuada para probarlo?
Después de una pequeña introducción teórica para comprender las regiones y sus destilados haremos una cata a ciegas de un Brandy de cada zona para descubrir a través de la cata las diferencias en cada uno de ellos.

Día y hora: Sábado, 12 de abril a las 18:45 h
Lugar: Restaurante Vell Papiol. C / Vilamar, 30 – Calafell Playa (TGN)
Sólo con reserva previa: 977-691349 o info@vellpapiol.com
Precio: 10 € / persona – Si te quedas a cenar, 5 €
Más información: www.vellpapiol.com

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada