Fira del Mar Calafell 2014Fira del Mar Calafell 2014

Origens del nostre restaurant

Aquest cap de setmana arriba la dotzena edició de la Fira del Mar de Calafell.

Aquesta Fira consistirà a reproduir la vida comercial del Calafell mariner dels nostres avantpassats, on destacaran activitats com ara l’exhibició d’antics oficis (armadors d’arts, palangrers, nansaires, remendadores, calafats…), una exposició de barques tradicionals amb els calafats treballant-hi, tallers infantils mariners, sortides a vogar en llagut, espectacles d’animació marinera, a més a més de moltes altres activitats i la presència de les entitats del municipi directament vinculades al fascinant món del mar. Podeu trobar l’agenda d’activitats a la pàgina web de la Fira.

Un any més el nostre restaurant es suma a la festa i us proposem un menú gastronòmic de Cuina Marinera per tal d’instroduir-se també a la gastronomia més marinera durant la Fira del Mar de Calafell. Del 23 al 25 de maig

Menú de Cuina Marinera de la Fira del Mar

Per començar,

Un petit aperitiu de la casa

Tot seguit per picar  la degustació de tastets de cuina marinera,

Amanida de sardina fumada, tomàquet sec i oliva
Les nostres croquetes de peix
Cloïsses a l’estil mariner
Escamarlanets de Vilanova saltejats amb ceba confitada
Pop l’all i pebre de Calafell

Seguim amb una petita cassoleta,

Fideos fins rossejats a banda dels pescadors de Calafell

I de segon a escollir entre,

Suquet de peix de la llotja de Vilanova i la Geltrú
o
Arròs  de peix a l’estil dels pescadors

I de postres a escollir entre,

El Baix Penedès dolç: La mousse d’ametlla marcona amb textures de garrofa
o
Flam de Ratafia, esponjòs de nous i gelat artesà de nata
o
Sorbet de llimona amb cítrics

Cafès amb trufa de xocolata. Pa i vi de la terra inclòs

48, 50 € per persona (IVA incluida)

 

 

 

Este fin de semana llega la duodécima edición de la Feria del Mar de Calafell.

Esta Feria consistirá en reproducir la vida comercial del Calafell marinero de nuestros antepasados, donde destacarán actividades como la exhibición de antiguos oficios (armadores de artes, palangreros, nansaires, remendadoras, calafates …), una exposición de barcos tradicionales con los calafates trabajando, talleres infantiles marineros, salidas a remar en laúd, espectáculos de animación marinera, además de muchas otras actividades y la presencia de las entidades del municipio directamente vinculadas al fascinante mundo del mar. Puede encontrar la agenda de actividades en la página web de la Feria.

Un año más nuestro restaurante se suma a la fiesta y le proponemos un menú gastronómico de Cocina Marinera para instroduir-también a la gastronomía más marinera durante la Feria del Mar de Calafell. Del 23 al 25 de mayo.

Menú de Cocina Marinera de la Feria del Mar

Para empezar,

Un pequeño aperitivo de la casa

Seguidamente para picar la degustación de tapas de cocina marinera,

Ensalada de sardina ahumada, tomate seco y aceituna
Nuestras croquetas de pescado
Almejas al estilo marinero
Cigalas de Vilanova salteados con cebolla confitada
Pulpo al “all i pebre” de Calafell

Seguimos con una pequeña cazuelita,

Fideos “rossejats” a banda de los pescadores de Calafell

Y de segundo a elegir entre,

Suquet de pescado de la lonja de Vilanova y la Geltrú
o
Arroz de pescado al estilo de los pescadores

Y de postre a escoger entre,

Baix Penedès dulce: Mousse de almendra marcona con texturas de algarroba
o
Flan de Ratafia, esponjoso de nueces y helado artesano de nata
o
Sorbete de limón con cítricos

Cafés con trufa de chocolate. Pan i vino  incluido

48, 50 € por persona (IVA incluido)

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.