Tonyina vermella salvatge del MediterraniAtún rojo salvaje del Mediterráneo

A la nostra cuina la tonyina és un producte molt estimat i sempre que podem adquirir una bona peça salvatge de Vilanova no dubtem de comprar-la i ficar en marxa la diversitat de plat que és poden fer amb aquest gran producte. Aquesta setmana vam adquirir aquesta tonyina salvatge a la llotja de Vilanova directament sense intermediaris que ens permet escollir i saber la l’embarcació i veura-la en directe per obtenir una peça de gran qualitat.

Tartars, tatakis, ventresca a la brasa, llom al forn, confitades, amb arròs o fideus semprecombinada amb els millor productes. Són moltes les opcions de cuinar-les i que podeu trobar a les nostres recomanacions. Aquest inici de pont ja l’han tastat moltes persones que han gaudit d’aquest producte tan especial que sempre s’ha de consumir amb respecte i legalment per tal de ser respectuós amb el mar i les seves espècies per poder-ne disposar i gaudir sempre.

En nuestra cocina el atún es un producto muy querido y siempre que podemos adquirir una buena pieza salvaje de Vilanova no dudamos de comprarla y poner en marcha la diversidad de platos que se pueden hacer con este gran producto. Esta semana se adquirió esta atún salvaje en la lonja de Vilanova directamente sin intermediarios que nos permite elegir y saber la embarcación y verla en directo para obtener una pieza de gran calidad.


Tártara, tataki, ventresca a la brasa, lomo al horno, confitadas, con arroz o fideos siempre combinada con los mejores productos. Son muchas las opciones de cocinarlas y que pueden encontrar en nuestras recomendaciones. En este inicio de puente ya la han probado muchas personas que han disfrutado de este producto tan especial que siempre se debe consumir con respeto y legalmente para ser respetuoso con el mar y sus especies para poder disponer y disfrutar siempre.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

2 Comments
 • Cris

  3 de maig de 2014at19:41 Respon

  El tataki que vaig menjar ahir estava deliciós.

 • David

  6 de maig de 2014at23:43 Respon

  Moltes gràcies Cristina. Aquesta tonyina era excel·lent, vam encertar la compra. Com a cuiners hem gaudit molt cuinant aquest gran producte!

  Moltes gràcies pel comentari i per venir-la a tastar!

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.