Cuiner i sommelier

Normalment en aquest web parlem de gastronomia, productes, receptes o esdeveniments que fem al restaurant. Però aquest cop vull fer servir l’article per tal de transmetre una fita professional assolida durant aquest mes, el qual he acabat el curs satisfactòriament de Superior de Sommelier dut a terme a l’escola de Turisme i Hoteleria de la Universitat de Barcelona, coneguda com CETT-UB.

Fa dos anys, la inquietud i les ganes de seguir aprenent en altres camps hem va portar a matricular-me en aquest curs que té una durada de dos anys. He dedicat el dia festiu per fer formació sobre tot el que engloba la sumilleria, una formació molt extensa per l’amplitud de tota la quantitat d’informació que hi ha: aprenentatge de tast, nocions de viticultura i enologia, estudi de l’extensa geografia vinícola mundial, tècnica de maridatge i del servei, altres begudes alcohòliques o no, cafès, tes, aigües, destil·lats i altres productes (formatges, pernils, fetges,etc).

El meu ofici és la de cuiner, i ho seguirà sent però ara també entro en el món de la sumilleria amb el punt de vista del meu ofici. Crec que els summillers és mereixen un gran respecte, motiu principal per apuntar-me un curs acceptat i certificat per l‘Associació de Sumillers. Sempre he intentat transmetre la informació d’una manera rigorosa i seriosa, i ara amb les bases que he assolit puc compartir i transmetre el vi i tot el que l’envolta d’una manera clara i objectiva. Certament el món de vi té un punt de subjectivitat però també de reflexions i motius raonats que molts cops són mals transmesos per persones no qualificades o directament, sense les bases que molts cops fan espantar més al consumidor que apropar-lo al vi i fer-lo gaudir.

En aquest darrer any ja heu pogut observar varies activitats lligades en tots aquests aspectes. En seguirem fent per tal d’apropar-vos aquesta passió personal pel món del vi acompanyat del bon producte! A partir d’ara, amb unes bases seriosos i rigoroses seguirem aprenent cada dia, igual que fem amb la cuina.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.