Terra ibèrica 2014

Aquest estiu torna de nou ‘Terra Ibèrica’, el festival de divulgació del món ibèric que té com a eix principal la Ciutadella Ibèrica. Aquest any es celebra els 30 anys de la primera excavació a la ciutadella, en què s’han preparat activitats per aquesta celebració important pel nostre municipi.

Si vols aprendre una part important de la nostra història, gaudint al mateix temps de nombroses activitats preparades per a tu, no deixis de participar en els actes de Terra Ibèrica. Podeu trobar tota la informació a la web del festival.

Del 18 al 26 de juliol gaudeix dels Cossetans a Taula!, unes jornades gastronòmiques amb un menú basat amb arrels ibers

Menú del Cabdill de la Ciutadella

Aperitius,

Crema freda de llegums amb “garum” d’anxoves

i

Conill amb escabetx de Kesse (poblat iber situat a l’actual Tarragona)

Primer plat;

Amanida de brots joves i herbes fresques amb peix blau de la costa iber

Segon plat,

La cuixa de cabrit dels cossetans farcida amb fruits secs. Acompanyat amb el seu propi suc aromatitzat amb herbes de muntanya del Comú de Calafell, espelta en gra i defrutum

o

Peix salvatge de llotja d‘Adarró (poblat iber situat a l’actual Vilanova) al vi blanc, fonoll, verduretes i pebre.

Postres acompanyats amb hidromel dels Cossetans, (a escollir)

Pastís de mató artesà de cabra de les “Guàrdies del Vendrell“ (nom de jaciment iber del Vendrell) amb nous i mel de Calafell

o

Pastís de figues amb salsa dolça de romaní i pinyons

Pa de cereals dels ibers inclòs /Cafès acompanyats amb petits dolços ibers


Preu 36 €  (IVA i begudes no incloses)


David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.