Vins, caves i productes del Baix Penedès

Aquest estiu si esteu de vacances a la nostra comarca us volem donar èmfasi a conèixer els vins i productes del Baix Penedès que podreu gaudir al nostre restaurant. I si tanmateix sou de la comarca i no heu tastat alguna d’aquestes referències us proposem descubrir-los ja que no us deixaran indiferents.

blancs del baix penedès

El Baix Penedès és una comarca vinícola que disposa de grans cellers que elaboren vins i caves d’una qualitat excepcional.  Tots ells basats amb el treball respectuós a la vinya i la passió alhora d’elaborar-los en mans dels seus enòlegs.

A la nostra carta us proposem diversos vins de la comarca de diverses varietats, tipologia o estils diferents per tal de tenir una representació amplia per trobar el més adequat a les vostres preferències. A més, disposem també d’una carta representativa evidement del vins i cabes del Penedès i de totes les regions vinícoles catalanes i algunes de la resta de l’estat.

A més, us animem a visitar  aquests cellers en la millor època de l’any en què la vinya està en el seu punt óptim amb l’inici de l’enverolat i la maduració del raïm.

 

Les nostres propostes:

Celler Sicus de Bonastre (Integrant del Col·lectiu Terra i Taula)

– Xarel·lo 2013 (Fermentat en àmfores)

– Xarel·lo Vermell 2012

– Monastrell 2012

– Sons 2012

– Meliterrani 2011

Celler Partida Creus de Bonastre (Integrant del col·lectiu Terra i Taula

– Vermut artesà del celler Partida Creus

– Sumoll 2012 (Blanc de noir)

– Garrut 2011

– Dolç Natural del Celler

Celler Jané Ventura del Vendrell (Integrant del col·lectiu Terra i Taula

– Blanc Selecció (50cl) 2013

– Malvasia de Sitges 2012

– Finca els Camps 2010

– Cava Reserva de la Música 2011

– Cava DO Vintage Gran Reserva 2008

Celler Avgvstvs Forvm de Sant Vicenç dels Calders – el Vendrell (Integrant del col·lectiu Terra i Taula

– Chardonnay 2012

– Merlot – Cabernet 2010

Celler Barthomeus de Sant Salvador – El Vendrell

– Barthomeus Rosat 2013

– Barthomeus Negre 2012

Celler Cosmic Vinyaters del Montmell

– Sauvignon Blanc 2013

A més recorda que el nostre restaurant tot i que està especialitzat amb productes del mar comprats directament a la llotja de Vilanova també ens encuidem de treballar els millors productes de la nostra comarca i de Catalunya i especialment els del col·lectiu Terra i Taula, el quan en formem part.  Els nostres productors:

Peix i marisc comprat directament a la llotja de pescadors de Vilanova (Vilanova, Garraf)
Formatges de cabra artesanals de la Formatgeria Marvall
(el Vendrell Baix Penedès)
Oli d’oliva arbequina verge extra Torclum
(La Bisbal del Penedès, Baix Penedès)
Vinagres Forvm
(el Vendrell, Baix Penedès)
Horta ecològica, Camp de la Sort
(Bonastre, Baix Penedès)
Vedella de Carns Torras
(Calafell-Bellvei, Baix Penedès)
Embotits i productes del porc Can Suriol
(Pla de Manlleu, Alt Camp-Tarragona)
Arròs Illa de Riu
(Sant Jaume d’Enveja, Montsià- Terres de l’Ebre)
Calçot amb IGP Calçot de Valls de Calçot del Montmell (La Joncosa del Montmell, Baix Penedès)
Fumats Reyes i Varón (Sant Jaume dels Domenys, Baix Penedès)

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada