Article de Jesús Velacoracho a la Web “Entre vinos y amigos”

Jesús Velacoracho

Jesús Velacoracho

Aquest passat octubre vam rebre la visita de Jesús Velacoracho. Estem contents que un gran coneixedor del producte, gastronomia i vi del Penedès ens fes una valoració tant especial en el seu article a la web “Entre Vinos y amigos”.  Estem contents perquè l’article l’escriu des de la seva sinceritat i valoració real de la seva experiència ja que en cap moment sabíem de qui es tractava i de la seva passió per a gastronomia i l’escriptura.  Ens va visitar de part d’una altre persona que ens va demanar fer-li un menú, i nosaltres vam decidir ficar el plat el millor producte de la terra i del mar i sobretot de la tardor. Un bon regal entre amics, que finalment va resultar ser una gran experiència per nosaltres conèixer aquest gran convidat.

L’article:

” Celebro mi  cumpleaños –tan abultado como  paradójicamente menguante-, y siempre que puedo, yendo a cenar a alguno de los restaurantes recomendados “sotto voce” por los buenos y enterados “connaisseurs”. A uno de esos pequeños y familiares locales en que se ofician -al tiempo que se recuperan- platos de la cocina autóctona y local, aquella que llamaríamos de “socarrel”, tan sabiamente orientada a la proximidad y al mercado. Más concretamente, a esos que practican e interpretan la cocina identitaria y con “pedigrí”, es decir, los mismos que se distinguen tanto por la frescura y bondad de los productos como  por el tino ancestral de la sabia mano con que los gobiernan.

Situado en la céntrica calle Vilamar 30, de Calafell Platja, e inmediatamente paralela a……

Segueix llegint l’article al següent enllaç (article original i complet)

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada