Dos anys compartint experiències amb Terra i Taula

 

 

foto grup 2aniversari

Tot l’equip del restaurant Vell Papiol estem molt contents de formar part d’aquest col·lectiu que ja fa dos anys que treballa per donar a conèixer el potencial gastronòmic de la nostra comarca. A continuació us deixem el comunicat de Terra i Taula:

” Aquest passat 24 de novembre ha tingut lloc el segon aniversari del col·lectiu Terra i Taula. Aquest acte s’ha celebrat a la sala Entrevinyes del Celler Avgsvts Forvm a Sant Vicenç de Calders. Durant l’acte hi han assistit al voltant de 90 persones entre assistents, integrants i músics.

El motiu d’aquest acte era celebrar el segon any de vida del col·lectiu però també s’ha aprofitar per presentar:

— Padrí 2015:
Per aquest proper any l’apadrinament del col·lectiu ha sigut atorgat al cuiner i gastrònom Pep Palau. Com diu ell, en diuen gastrònom a una persona que fa moltes coses diferents dins l’àmbit gastronòmic. A vegades com a agitador gastronòmic, a vegades de consultor i assessor i en d’altres d’organitzador o de tot terreny en esdeveniments gastronòmics. És un dels referents de la cuina catalana actual. Va ser el creador del Fòrum Gastronòmic. A dedicat part de la seva tasca professional a l’assessorament gastronòmic per diferents entitats, entre les quals destaca Turisme de Catalunya. Completen el seu currículum múltiples participacions en conferències, docència a la Universitat i col·laborador diari de mitjans com Catalunya.

Pep Palau - Nou padrí 2015

 

—- Campanya #tastobaixpenedès a les Xarxes socials:

En aquests dos anys de vida el col·lectiu tenia diversos objectius entre els quals ensenyar i donar visibilitat al producte, vi i gastronomia de la nostra comarca. Desprès de dos anys iniciem una campanya en que volem fer partícips als ciutadans d’aquest objectiu ensenyant amb orgull productes, vins, plats i sobretot molts hàbits relacionats amb el consum de proximitat. Fem una crida a tothom de la comarca i d’arreu del territori català que es faci fotografies relacionades amb els aspectes anteriors. Com a caire d’exemple gaudint d’un dels nostres vins de Jané Ventura, Avgvstvs, Sicus o Partida Creus. Gaudint d’un esmorçar amb unes melmelades de Cal Lluc, preparant una taula de formatges del Marvall, gaudint d’una torrada amb oli verge extra Torclum, cuinant verdures de Camp de la Sort. Però també gaudint de plats dels cuiners als restaurants Lo Mam, Ull de Llebre, el Bosc i Vell Papiol o gaudint dels dolços i Torrons de l’Obrador.

Demanem a tothom que pengi les fotografies amb el hastag #tastobaixpenedès i el text que més desitgi sempre citant Terra i Taula a cadascuna de les xarxes socials. Les xarxes utilitzades serán Twitter, Facebook i Instagram. Aquesta campanya s’ha iniciat amb els mateixos assistents a l’aniversari i durarà tot el nadal, concretament fins el 6 de gener, ja que volem que el Nadal també sigui un bon moment per ensenyar les taules amb els productes de qualitat dels nostres integrants. La participació en aquesta campanya comportarà entrar en el sorteig de diversos lots i descomptes proposats per tots i cadascun dels integrants. En total es sortejaran un total de 15 premis repartits en dos sortejos. El primer tindrà lloc dimecres 17 de desembre i el segon el 7 de Gener. Les bases i condicions d’aquesta campanya i la seva participació estarà exposades a la web www.terraitaula.cat en els propers dies.

 

Aquest acte va comptar amb dues col·laboracions especials:

— Xavier Mestres, primer Padrí del col·lectiu i que va actuar de padrí portaveu, ja que per problemes d’agenda Toni Massanés (Padrí 2014) no va poder assistir i finalment per motius personals imprevistos el nou padrí Pep Palau tampoc ens va poder acompanyar durant l’acte. Tanmateix el nou padrí es compromet a visitar la nostra comarca i fer un acte conjunt per tal de poder gaudir de la seva experiència i saviesa gastronòmica.

 

Xavier Mestres, padrí 2013

Toni Massanés, Padrí 2014

— Associació de Músics del Baix Penedès i al grup Avoi Jaçç Quartet per aportar el maridatge sonor a una nit tant especial pel col·lectiu. Un plaer per segon any seguir treballant per unir la projecció conjunta de la gastronomía, la música i la cultura en general com una eina de creació per reivindicar una comarca forta, culta, innovadora i creadora de projectes o música.
IMG_9680Finalment la celebració va acabar de la millor manera posible amb un total de 13 degustacions maridades amb 8 vins de tipologies diferents en tot moment acompanyades per la música en directe. Les degustacions i vins proposats van ser:

1. Pa de L’Obrador Pastissers amb Oli Novell Toclum

2.Crema de coliflor ecològic Camp de la Sort i beixamel de Formatge de cabra Marvall –  Look 2013 del Celler Avgvstvs – Restaurant ull de Llebre

3. Plat de verema: sardina, raïm, oli d’oliva Torclum i pa torrat -Xarel·lo  2013 del Celler Sicus – Restaurant Lo Ma

4. Flam de bacallà, romesco i escarola Camp de la Sort – Finca Els Camps Macabeu  2011 del celler Jané Ventura – Restaurant El Bosc

5. Escabetx de verat i verdures Camp de la Sort amb vinagre Cabernet de Forvm i oli d’oliva verge extra Torclum amb vi escumós Cru marí 2009 Xarel·lo del celler Sicus – Restaurant Ull de Llebre

6. Bull de toyina amb cigrons del Vendrell de Cal Camat – Blanc de Sumoll 2012 del Celler Partida Creus – Restaurant Vell Papiol

7. Mar i muntanya de calamarsons, pilota i verdures Camp de la Sort  –  Negre Selecció 2012 del Celler Jané Ventura – Restaurant Lo Mamgona

8. Trinxat d’espigalls del Camp de la Sort, botifarra i cansalada de porc – Cabernet Franc del Celler Avgvstvs – Restaurant Vell Papiol

9. Mini Caneló d’ànec mut del Penedès –  Gotto 2009 del Celler Partida Creus – Restaurant El Bosc

10. Sara de Melmelada de taronja de Cal Lluc – L’Obrador Pastissers

11. Camp de Tarragona

12. Torclum Experiences: Trufa “Pa amb oli i xocolata” (Restaurant Vell Papiol) /Polvoró d’oli d’oliva  (Restaurant Lo Mam) /Macaró d’oli d’oliva Torclum (Obrador Pastissers)

IMG_20141127_011805-1 IMG_20141127_011822

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.