Tercera sessió El Pernil ibèric de gla i el seu maridatge

 

EL PERNIL IBÈRIC DE GLA I EL SEU MARIDATGE

Dia i hora: 29 de novembre a les 18:30h
Activitat només amb reserva prèvia: 977- 691349 / info@vellpapiol.com / Places limitades
Activitat reservada només per públic particular.  No s’accepten places per a professionals de la restauració – Dret d’admissió

En motiu de la demanda del taller us hem preparat la tercera edició de la tarda gastronòmica del vi i el pernil amb dates prèvies al Nadal. Vols escollir bé un pernil? Com descobrir els enganys? Quin vi serà el més adient per gaudir al màxim del pernil?

Aquesta activitat consta de dues parts:

1era Part Teòrica:

Amb l’ajuda de presentacions i suport multimedia ens introduirem a conèixer el què hi ha darrera d’un pernil. Parlarem de temes diversos en què pretenem conèixer a fons el producte per saber que consumim i per tant escollir la millor opció per nosaltres. Quines races de porc trobem? Quina diferència hi ha entre un pernil DOP Jamón de Teruel i un de DOP Guijuelo, per exemple?

Què vol dir realment pata negra? Quina diferència hi ha entre un pernil de cebo i un de bellota?

Comprenem l’etiquetatge? Hi ha pura raça o trobem creuaments? Què signifiquen els puntets blancs del pernil? Com tastar un pernil?

2ona Part Pràctica:

Una primera part amb el pernil en què comprovarem si a la pràctica amb l’olor i el gust podem distingir l’alimentació de l’animal.

jamon-iberico-de-bellota

Segona part en què farem una prova pràctica i dirigida per descobrir entre tots quina tipologia de vi anirà millor amb un pernil ibèric de gla. Primer analitzarem 5 tipus de vins: 2 blancs de caràcter diferent, 1 blanc criança oxidativa / 1 Cava / 1 vi negre.

Un cop fem el tast per separat dels vins, combinarem cadascun dels vins amb el pernil. A partir d’aquí descobrirem i debatrem quin vi és més adient. A través del tast pràctic explicarem el perquè dels resultats d’una manera raonada per respondre algunes preguntes com per exemple: El salat hi té a veure? La criança del vi potencia alguna cosa?

Pot canviar la percepció del gust del vi amb el pernil?

El carbònic del cava crearà afinitat o contrast?

Una tarda gastronòmica per gaudir del vi i del bon pernil!

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.