Torclum Experiences, Millor producte Fira Orígens 2014

Premi millor producte orígens 2014

Aquest dissabte 15 de novembre durant la Fira Orígens en Jordi Pascual i l’Ester Montoya d’ Oli d’oliva Verge Extra Torclum han guanyat el premi al millor producte de la Fira Orígens 2014 pel producte Torclum Experiences.

La FIRA ORÍGENS d’Olot  és un esdeveniment enogastronòmic on els productors i els productes de qualitat són els principals protagonistes. Durant dos dies és un punt de trobada de productors agroalimentaris de qualitat i amants del bon producte català.  Durant aquesta edició s’ha creat el premi Millor producte de la Fira Orígens 2014 i Torclum ha presentat a concurs la seva nova proposta Torclum Experiences. Aquest és un producte en què l’oli d’oliva Verge Extra és el protagonista i l’eix vertebrador. Aquest producte consta de fet de 3 elaboracions les quals nosaltres elaborem una part, concretament la Trufa xocolata  “Pa amb oli Verge Extra i xocolata” de mans de la Cinthia Branco i David Vernet.

Trufes de pa amb oli i xocolata

A més de les trufes també formen Torclum Experiences dues elaboracions de dos companys del col·lectiu terra i Taula:

Macaró d’oli d’oliva Verge Extra elaborat per Oriol Rossell (Obrador Pastissers)

Polvoró d’oli d’oliva Verge Extra elaborat per Jordi Guillem (Restaurant Lo Mam)

Des del nostre restaurant estem molt contents de forma part d’aquesta projecte que sense el Jordi i l’Ester no hagués estat possible. Per nosaltres és un orgull treballar conjuntament per reivindicar un dels nostres productes més preuats i del territori i alhora que la gastronomia o plats que elaborem esdevinguin una referència de qualitat.

Felicitats Jordi i Ester! Per nosaltres teniu el millor oli ver extra de tots però ara s’ha fet palès que també és l’oli més gastronòmic!!

Aquestes trufes gelades les trobareu al nostre restaurant que podreu tastar a la carta des de ja fa alguns anys i al menú habitualment. Tanmateix també podeu comprar-les al mateix restaurant o sota comanda directament a Torclum Experiences.

Jordi Pascual a Fira Orígens

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

1 Comment

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.