Calçot del Montmell guanyador Concurs de Cultivadors IGP Calçot de Valls

premi calçot

Al nostre restaurant ens fa molta il·lusió que la feina i l’esforç que fa Jaume Solé per elaborar el Calçot amb IGP Calçot de Valls s’hagi vist recompensada un any més com a millor Cultivador 2015. Moltes Felicitats Jaume i Violant! El Baix Penedès més gastronòmic i els seus professionals es reivindicant una vegada més com un territori ric i divers en producte i gastronomia.

Com a cuiners sempre cerquem el millor producte i els ingredients de major qualitat per elaborar els nostres plats. Són ja diversos anys que treballem directament amb el Jaume Solé i coneixem i gaudim a la cuina treballant el calçot que elabora. La seva dolçor elegant, la seva textura fina i el seu tamany fan que sigui un ingredient que pot donar molt de joc als nostres plats. Creiem i reivindiquem aquest ingredient com un producte versàtil i molt interessant de treballar fora del context de les calçotades.

A la nostra carta i menú hi trobareu diversos plats que s’aniram modificant o ampliant segons adquisició d’altres productes. Tot i així, aquesta primera setmana d’obertura ja hem començat amb la nostra tradicional Amanida de calçots escalivats i pernil ibèric de gla / Morro de Bacallà gratinat amb all i oli d’alls confitats i fons de calçots i sobrassada / Rap de Vilanova amb Calçots.

jaume-solé1-445x333

En aquest enllaç us deixem la nostra visita que li vam fer a les finques l’any 2012.

Receptes de calçot que us proposem:

Recepta 1: Llenguado farcit de calçots i salsa de galeres

Recepta 2: crema de Calçots del Montmell, lletons de xai i ou

I per aquest mes de febrer estigueu atents perquè s’organitzaran diverses activitats amb Calçot del Montmell i Terra i Taula!

 

 

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.