Tast d’Olis D’oliva – Què hi ha darrere de l’oli?

Per tercer any duem a terme un tast d’olis d’Oliva Verge Extra per endinsar-nos a través de la cultura de l’oli.  Aquesta activitat esta organitzada conjuntament amb Torclum, productor d’oli d’oliva VE.

Dia: Dissabte 7 de febrer a les 18:30h

Activitat només amb reserva prèvia a info@vellpapiol.com / 977-69 13 49

Aquesta activitat consta de 3 parts:

– Una primera part en la qual us explicarem el que hi ha darrere de la producció de l’oli d’oliva verge extra. Quines característiques ha de tenir un oli de qualitat? Què s’amaga darrera l’etiquetatge? Un oli d’oliva que trobem al supermercat amb la indicació “Suau” o “Intens” és realment un oli artesanal Verge Extra o totalment industrialitzat?  Com tastem un oli?

– Segona part pràctica en que tastarem 3 olis d’oliva a cegues amb el “got” oficial de tast per tal de descobrir les diferències organolèptiques entre ells? Podem diferencies les qualitats o els mètodes d’elaboració? Varietats diferents d’oliva?

gots tast oli

– Tercera part, amb una petita degustació dolça en que l’oli d’oliva verge Extra en serà el protagonista. Una de les degustacions seran les Trufes de xocolata “Pa amb oli d’oliva i xocolata” premiades com a millor producte en la darrera edició de la Fira Orígens. La resta de degustacions les descobrirem el mateix dia!

caixa trufes pa amb oli i xocolata

Trufes ” Pa amb oli i xocolata”

En aquesta activitat podreu preguntar i aclarir tots els dubtes que tingueu sobre el tema a Jordi Pascual productor d’Oli d’Oliva Verge Extra Torclum. Al final de l’activitat també us obsequiarà amb una ampolla per assistent del seu Oli Sense Filtrar d’aquesta anyada (25cl)

olivera-i-jordi

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.