Tast d’Olis D’oliva – Què hi ha darrere de l’oli?

Per tercer any duem a terme un tast d’olis d’Oliva Verge Extra per endinsar-nos a través de la cultura de l’oli.  Aquesta activitat esta organitzada conjuntament amb Torclum, productor d’oli d’oliva VE.

Dia: Dissabte 7 de febrer a les 18:30h

Activitat només amb reserva prèvia a info@vellpapiol.com / 977-69 13 49

Aquesta activitat consta de 3 parts:

– Una primera part en la qual us explicarem el que hi ha darrere de la producció de l’oli d’oliva verge extra. Quines característiques ha de tenir un oli de qualitat? Què s’amaga darrera l’etiquetatge? Un oli d’oliva que trobem al supermercat amb la indicació “Suau” o “Intens” és realment un oli artesanal Verge Extra o totalment industrialitzat?  Com tastem un oli?

– Segona part pràctica en que tastarem 3 olis d’oliva a cegues amb el “got” oficial de tast per tal de descobrir les diferències organolèptiques entre ells? Podem diferencies les qualitats o els mètodes d’elaboració? Varietats diferents d’oliva?

gots tast oli

– Tercera part, amb una petita degustació dolça en que l’oli d’oliva verge Extra en serà el protagonista. Una de les degustacions seran les Trufes de xocolata “Pa amb oli d’oliva i xocolata” premiades com a millor producte en la darrera edició de la Fira Orígens. La resta de degustacions les descobrirem el mateix dia!

caixa trufes pa amb oli i xocolata

Trufes ” Pa amb oli i xocolata”

En aquesta activitat podreu preguntar i aclarir tots els dubtes que tingueu sobre el tema a Jordi Pascual productor d’Oli d’Oliva Verge Extra Torclum. Al final de l’activitat també us obsequiarà amb una ampolla per assistent del seu Oli Sense Filtrar d’aquesta anyada (25cl)

olivera-i-jordi

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.